Loading...

Социалната мрежа на България

Важно ли е какви рамки за очила ще изберем? от блога на Димитър Йорданов



Може би смятате, че рамките за очила, не са толкова важни, колкото стъклата например. Това обаче не е точно така, тъй като именно рамките са определящи за вида на стъклата ви. Не на последно място, е нужно да изберете продукт, който да ви бъде удобен, без да създава дискомфорт на лицето ви и да ви притиска. По-долу ще обясним и още подробности около избора на рамки за очила, така че да получите пълна функционалност и удобство.


Кои рамки за очила са подходящи?

 

Материалът, от който са изработени вашите рамки за очила, е много важен. Обикновените рамки от пластмаса, не са трайни и често създават напрежение. В този ред на мисли, е по-добре да се насочите към продуктите от ацетат, TR90,метал или титаниевите рамки. Всички те имат своите предимства, макар да държат по-висока цена на пазара. Естествено, вие не бива да пестите от подобен вид инвестиция, тъй като тя е дългосрочна и е свързана със здравето ви.

Напоследък рамките от материала TR90, са много предпочитани. Това е термопластичен материал, който е много лек и в същото време устойчив на изпускане. Рамките са гъвкави и не се деформират с времето. Най-хубавото е, че цената за ползвателите също е приемлива.


За какво да внимавам при избора на рамки за очила?

 

В зависимост от потребностите на зрението ви, ще се наложи да носите определени стъкла. В този ред на мисли, е добре да изберете рамки, които да отговорят на изискванията ви. Те трябва да дойдат до вас в точния размер, а също и да следват контурите на лицевата част. В случай, че не се справяте сами с избора, е желателно да се обърнете към професионалист.

Изработката на рамките, е от водещо значение. Колкото по-качествена е тя, толкова по-добре ще се чувствате носейки очилата си. Водейки се от това, не е препоръчително да се спирате на най-евтиното на пазара. По-добре потърсете стойностните решения на наистина разумна цена.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш