Loading...

Социалната мрежа на България

Използване на маски за лице от блога на KeNguru

Искаш кожата ти винаги да бъде красива, но за тази цел трябва да полагаш и необходимите грижи. А понякога освен ежедневното почистване и хидратиране на лицето, е хубаво да използваш и маски.



1. Може да заимстваш интересни идеи от рецептите на твоята баба, защото домашните маски съвсем не са за пренебрегване. Но далеч по-бързо и също толкова ефиктивно ще помогнат готовите продукти. А разнообразието, което козметичните марки предлагат, ще ти помогне да откриеш най-правилното решение за кожата ти. Предимството е, че в тях накуп се съдържат всички полезни съставки.


2. Основното предназначение на маските за лице е да подхранват и тонизират кожата, като едновременно с това да се грижат и за нейната хидратация. Освен това почистват в дълбочина и абсорбират излишната мазнина, за да върнат свежестта и сияйния вид на тена на лицето.


3. Важно е да знаеш, че преди да нанесеш избрания от теб продукт, кожата на лицето трябва да е много добре почистена. Може да се довериш на измиващ гел, с чиято помощ ще премахнеш всички замърсявания. Когато я подсушиш с кърпа, си готова да пристъпиш към същинската част.


4. Обикновено времето, в което трябва да стоиш с маска, е не повече от 10-15 минути и е от значение както да не прекаляваш, така и да не я отмиваш предварително. След като я отстраниш с хладка вода, нанеси освежаващ тоник на лицето или хидратираща емулсия.


5. Посягай към тях един или два пъти седмично, като е важно да се съобразиш с типа кожа. Ако е мазна, е хубаво поне два пъти на всеки седем днида използваш маска, за да контролираш омазняването. Докато при нормална или суха кожа е достатъчно и един път в седмицата.


Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев 

 


Коментари

Юли 27 '14
Надявам се статията да ви е харесала. Моля пишете ако знаете нещо повече по темата:)
Трябва да си логнат за да коментираш