Loading...

Социалната мрежа на България

Как да си направите хубав пикник? от блога на KeNguru

Вие сигурно чакате с нетърпение да дойде събота. След работната седмица е хубаво да си заредиш "батериите" сред природата, на зелено. Някои имат вила в околността на града и ще предпочетат да отидат там - ще покопаят, ще полеят цветята и дръвчетата, ще засадят по нещо... А за останалите, които просто са решили да излязат за няколко часа извън града, предлагаме идеи за организирането на чудесен пикник. Ако искате да избегнете нервни изживявания и притеснения, напълнете една кошница или раница със сандвичи, пакетче чипс, бисквити, бонбони или парче шоколад и нещо за пиене.

Но пикникът е и повод за кулинарна фантазия. И ако се чувствате в настроение, вслушайте се в нашите съвети! От вечерта купете франзели или направо малки хлебчета или питки. Увийте ги в кърпа, а после в найлон - така се съхраняват меки до следващия ден. Уточнете продуктите, с които да направите сандвичите. И преди да отидете в магазина за колбаси, проверете съдържанието на хладилника и шкафовете в кухнята - положително ще намерите кутийка пастет или риба. Избягвайте шунката. Под влиянието на топлината тя посивява и дори добива лош дъх. По-добре заложете на сирената - кашкавал, бяло

сирене в комбинация с варени яйца, пастет с извара и майонеза. Не забравяйте свежите зеленчуци - предварително измити чушки, краставици, зеле. Не ви препоръчваме доматите - те овлажняват хляба. Няма начин поне един от тях да не се смачка по пътя. Намажете две по две филийките и ги гарнирайте по вкус. След това ги увийте не в салфетка, а в лист фолио. Можете да разделите сандвичите по видове - с месо, със сирене, с яйце и горчица, с пастет. Най-добре е да ги носите в херметическа ("туристическа") кутия. Не забравяйте нож, тирбушон и отварачка, чашки, салфетки, найлоново пликче за отпадъците. От предния ден освен сандвичите пригответе и нещо по-съществено - пица, печено студено пиле, малки кюфтенца. Към тях отлично върви и шишчето с кетчуп. За десерт освен бисквитите или кейка носете и подходящи за ядене на крак плодове - ябълки банани, грозде, сливи. Ако искате да си направите скара на открито, омесете и разфасовайте каймата още от вечерта. А месото за шишчетата наложете с лук и подправки за 24 часа по рано. Не забравяйте шишовете. Можете да си купите дървени - те са еднократни и не е необходимо да ги броите и миете на тръгване. Колкото до напитките, предвидете термос с кафе или чай, минерална вода или газирани напити, бутилка вино или бира за тези, които не шофират. Освен всичко написано горе е много важно да сте облечени с дрехи, които не само са ви удобни, но даже и тези които са ви любими за носене. Това е нещо което може да ви накара да се чувствате супер и да прекарате един незебравим ден с любимите хора. Пригответе всичко предварително, за да може истински да се насладите на общуването с природата. А всеки член от семейството да е сит и доволен.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш