Loading...

Социалната мрежа на България

Новини от блога на petttto

Новината е комуникацията на подбрана информация за текущите събития, която е представена от печат , електронна медия, интернет , от уста на уста между събеседници или до масовата аудитория.

Английската дума "news" (новини), е създадена през 14-ти век, от използването на множественото число на думата "new" (нов). Преди да бъдат измислени вестниците в началото на 17 век , са се използвали официалните бюлетини и правителствени постановления.

Първата документирана употреба на организирана куриерска услуга за разпространение на писмени документи, е в Египет, където фараоните използват куриери за разпространение на техните постановления на територията на държавата ( 2400 г. пр.н.е.) . Тази практика почти сигурно ще има корени в много по-старата практика на устни съобщения и може да е била създадена върху тази вече съществуваща инфраструктура.

В Древен Рим държавните обяви или новинарски бюлетини са направени публично достояние от Юлий Цезар . Те са били издълбани в метал или камък и са поставени на обществени места.

В Китай правителството използва бюлетини наречени "типао", разпространени сред съдебните служители по време на късната династия Хан (втори и трети век след Христа). Между 713 и 734 г. бюлетина на съда на китайската династия Тан е бил написан на ръка върху коприна и се е четял от правителствените служители. През 1582 г. по време на късната династия Минг в Пекин са публикувани първите частни листовки.
български новини

     Блог

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От petttto
Добавено Фев 20 '14

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви