Loading...

Социалната мрежа на България

Особености при строеж и ремонт на покриви от блога на Iwan

Изграждането напокривие важен дял от строителството, който изисква огромна доза професионализъм, инженерни познания и специфични умения. Направата име завършващ етап от строежа на всяка сграда. Спецификата на функциите, които изпълнява покриваза една постройка определя сложността на процеса по неговото изграждане. Най-важната негова роля е да защитава сградата от климатичните влияния, затова трябва много внимателно да бъде проектиран и сглобен така че да бъде максимално ефективен. Изборът на материали, от които да бъде направен покрива също е не по-малко сложна задача. И накрая, но не на последно място, трябва да бъде дизайнерски съобразен с цялостната визия на сградата и изискванията на околната среда, както и да бъде в съответствие с финансовите възможности на потребителя. Ето че съчетанието от толкова важни условия прави строежа на покриведно истинско предизвикателство не само за клиента, но и професионалиста.

Почти всички сгради се строят съсскатни покриви. Най-общо казано, те представляват покривис наклон по-голям от 10 градуса. Могат да бъдат едноскатни, двускатни или съответно - многоскатни. Качественото изработване на покривагарантира здравия и дълготраен вид на постройката, както и намалява нуждата от ремонти, които не са никак евтини. Преди за започнете изграждането му трябва да изберете материал, като се запознаете много добре с особеностите на различните видове покривни покритиякато едно от най-важните условия е добрата хидроизолация. Разбира се, в търговската мрежа има огромно разнообразие от материали и всички те имат отлични качества. Но тук важното е да знаете вашата сграда от какво има нужда. Няколко са основните условия, с които да се съобразите. Най-вече трябва да изчислите кое е оптималното тегло, което строежътможе да понесе без да се нарушават неговите качества. Другият важен момент е да се съобразите с наклона на покрива, както и с местните климатични условия като наличие на дъжд, вятър, снеговалежи, силно и продължително слънцегреене, влажност на въздуха и много важно – сеизмичните условия на мястото. Различните материали са повече или по-малко устойчиви на различни атмосферни влияния и затова трябва да изберете такива, които ще имат най-дълъг експлоатационен живот при особеностите на климата на вашето място. Друго нещо, което трябва да имате предвид при изграждане напокриве да не се налага често да правите ремонт, а при евентуален такъв, материалите и разходите да бъдат сведени до минимум. От тази гледна точка се предпочитат изделия, които се състоят от много елементи, но с по-малка покривна площ.

Видовете материали за покривиса много и най-разнообразни, но най-основни са: керамични керемиди (едно много конвенционално решение), бетонни или метални керемиди, битумни, дървени или метални шингли, стоманени или метални (цинкови, медни или поцинковани) листове и др. Всички те имат различни характеристики като тегло, водоустойчивост, якост, устойчивост на вятър, снеговалежи или UV-лъчи, различна корозионност, както и предлагат различна степен на свобода в екстериорните решения и точно затова е толкова съществено да бъде направен правилният избор за вашата сграда, вземайки всеки един детайл под внимание.

Извозване на строителни отпадъци до сметище - Снежирос ООД.


     Блог

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш