Loading...

Социалната мрежа на България

Почивка в Гърция - колко пари да си отделим от блога на Dobri


С наближаването на едни от най-чаканите месеци от годината, а именно летните, хората започват все повече да се замислят за предстоящите почивки, на които да се отдадат. Истината е, че все по-оскъден процент от българите залагат на това да посетят напето Черноморие, поради простатата причина, че цените там са изкуствено високи.


В следствие на това те предпочитат да се отправят към пределите на южната ни съседка, която така гостоприемно ги очаква и е в готовност да им предложи лукс, приятелско отношение, приветливи места за хранене, без това да рефлектира върху бюджета им през следващите няколко месеца.


Като стана въпрос за пари, няма как да не засегнем темата, свързана с това колко се изисква от нас да заплатим, когато сме решили да заведем семействата си на почивка в Гърция. Сигурни сме, че разсъжденията по този въпрос няма да ви доскучаят, а и отделно от това ще споделим с вас факти, които биха ви улеснили при изготвянето на разчета, свързан с планирането на почивките в Гърция.


За да бъдем колкото се може по-полезни и да не ви губим времето с излишна информация, то ние ще се придържаме към това да ви даваме максимално повече примери, които са подплатени с не малко информация, отнасяща се за харчовете и сметките, които ще ни сполетят по време на почивката ни.


Какво трябва да знаем за цените в Гърция
 

Сигурно едно от основните ви питания е пряко свързано с  това колко се изисква от вас да заплатите за един абсолютно нормален обяд. Истината е, че няма как да ви ориентираме толкова точно, тъй като обикновено всичко зависи от мястото, което посещавате. Ако сте решили да поседнете в ресторант, който се счита за атракция, или е един от най-реномираните за конкретния курорт, то със сигурност цените ще бъдат по-високи, отколкото в онези таверни, кръчми и заведения, които не се считат за чак толкова емблематични за мястото.


Именно поради тази причина, нашият съвет е внимателно да премислите точно къде желаете да похапнете, така че да не се изненадате неприятно от сметката, която сервитьорът ще ви донесе след края на престоя ви. Преди да поръчате, разгледайте менюто и ако сметнете, че ценоразписът не е по бюджета ви, то няма нищо лошо в това да смените мястото и да посетите някой друг обект.


Що се отнася до цените в хранителните магазини, те са еднотипни с тези в България, с единствената разлика, че там валутата е евро, а у нас лева. Ако сте с малко дете, което се нуждае от специални храни, като пюрета, мусове, млека или други подобни, то предлагаме ви да помислите предварително за това и да се постараете да закупите всичко необходимо от България. Все пак, вземете предвид факта, че на опаковките не ще откриете съдържание на български език, а това е от ключова важност, ако в момента захранвате бебе.


Надяваме се информацията да ви е била значително полезна и много скоро да успеете да си направите по-ясен разчет и план на действие. Онези от вас, които точно в този момент се оглеждат за изгодни оферти за почивки в Гърция, но все още не са сигурни как да открият тяхното предложение, то ние им предлагаме да посетят Travo.bg.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш