Loading...

Социалната мрежа на България

Сандвич панели - защо да ги изберем от блога на Dobri

В България сме свикнали строенето да е трудоемка дейност, която отнема много време и ресурси. Изливане на бетон, арматура, кофражи, измазване на стени, гиспокартон и много други необходими стъпки.


За щастие, иновациите в строителните технологии ни предлага една нова алтернатива в лицето на сандвич панелите. Първоначално разработени да се справят с безпощадните условия на Марс и Луната, композитните панели бързо намериха челни позиции в строителното инженерство и на Земята.


Широката приложимост на сандвич панелите


Една от причините сандвич панелите да са толкова привлекателна алтернатива на традиционното строителство е тяхната широка приложимост. Панели свалени от едно и също пале могат да бъдат използвани както за стена така и за покрив, като разликата в монтажа им по-стриктното следене за хидроизолация.


Нещото, което ги прави толкова гъвкав избор е тяхното естество – изградени от 2 компонента, сандвич панелите представляват сбор от външна и вътрешна част. Външната заема функцията на защита от елементите, вътрешната на защита от температурните разлики между външното и вътрешно пространство.


Технологията на производство позволява изработката на сандвич панели както със специфична функция, така и на такива с по-широко приложение. Специфичните панели, по избор на клиента, могат да бъдат с допълнителна изолация за изграждане на студени помещения, фризери и индустриални хладилни помещения.


Разликата между композитните панели и традиционните методи


При традиционните методи, с които сме запознати, технологичното време за завършването на обекта е значително по-дълго от това на композитните панели. При монтаж на сандвич панелите е необходимо да има съществуваща метална конструкция, която служи като гръбнака на сградата.


Правилно построена метална конструкция предлага адекватна подкрепа за сандвич панелите, като значително олекотява цялостната тежест на строителният обект. Това е изключително подходящо за строежи положени върху по-песъчливи почви, без да е необходимо допълнително подсилване на основите, каквото би било нужно при традиционното строителство.


Монтаж на сандвич панели


Монтажния процес е значително по-бърз и безопасен от често срещаното строителство. Това е още една причина да изберете фирми като MetalWorks.bg, лидери в сферата на металургията и монтажа на сандвич панели.


Така, с правилния избор, можете да издигнете вашето промишлено помещение в рамките на седмици, като консултация от MetalWorks.bg би ви гарантирала безпроблемно изпълнение на проекта. В професионалната услуга е включен и пакет от други подпомагащи аспекти за изготвянето на план, изчисляването на цена и оптимизиране на монтажния процес.


Ако целите да съкратите строителния процес без да направите компромис със сигурността или качеството на вашият проект, изберете професионална фирма като MetalWorks.bg. Така не само избирате най-добрите в сферата на строителството, но и избирате успешно начало на вашето начинание.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш