Loading...

Социалната мрежа на България

Следпродажбената индустрия за авточасти от блога на teddyn1

Размер на индустрията

Компаниите в тази индустрия произвеждат различни автомобилни части, включително части за двигатели и трансмисии, батерии, гуми и системи за управление и окачване. Индустрията се състои от големи и малки компании. Глобализацията доведе до растеж в индустрията и се появиха нови пазари, благодарение на технологиите. Освен това броят на превозните средства по пътищата продължава да нараства, което води до повишена нужда от резервни части.

Автомобилните части се продават в търговски обекти, сервизни центрове и представителства. Много компании се фокусират върху растеж чрез придобиване на други компании, за да спечелят по-голям пазарен дял. Например Goodyear Tire & Rubber Company придоби Cooper Tire & Rubber Company през февруари 2021 г., за да предостави на клиентите по-всеобхватни услуги.

Автомобилният резервен пазар осигурява работа на над 4,5 милиона души и включва над 270 000 магазина за продажба на авточасти. Например, в България, един от най-популярните магазини за авточасти, спечелил доверието на потребителите, е Car Expert.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш