Loading...

Социалната мрежа на България

ХАРАКТЕРИСТИКИ НА БЕБЕШКАТА КОЛИЧКА ДЕТАЙЛЕН ПРЕГЛЕД – ЧАСТ ВТОРА от блога на ilia momchilov

Тук ще разгледаме следващият компонент – кошът за новородено

 

Кош за новородено – тук различните марки също предлагат различни видове кошове за новородено съобразени с нуждите и желанията на родителите.Класическият кош за новородено най-често е с овална форма изработен от метална конструкция, която е тапицирана с мек плат. Матракът и сенникът са задължително условие за всеки едни кош за новородено. Мекият кош за новородено е най-опростеният вариант. Някой от тези кошове могат да се сгъват за да заемат по-малко място и да са по-практични.Другият тип кошове за новородено са така наречените твърди кошове. При тях доста често дъното на коша е изработено от пластмасова основа, която може да бъде покрита с плат или не в зависимост от модела и начина на изработка. Тези кошове предлагат значително повече комфорт за бебето и имат и допълнителни екстри. При почти всички бебешки колички с твърди кошове за новородено имат вентилационни прорези на дъното през които въздухът да циркулира, и ако детенцето е родено през топлите месеци от годината, да намали потенето и задушаването на въздуха вътре в коша. Друга характеристика на тези кошове за новородено е дъгообразното дъно. Заоблената форма в комбинация с пластмасовата основа правят коша нещо като мини люлка в която можете да приспите бебчето в къщи на пода или на леглото.Повечето твърди кошове за новородено предлагат и още една функция – повдигане на наклона на матрачето. Доста бебета страдат от бебешко повръщане – точният термин е рефлукс. Рефлуксът е състояние при което бебетата повръщат част от храната веднага след хранене. За това инстинктивно майките повдигат нагоре бебето си веднага след хранене за да не може то да повърне. При бебешките колички с повдигащи се кошове за новородено целта е точно тази – де се повдигне наклона на гръбчето след като бебето е пило мляко или вода за да не може да повърне или да се задуши. При различните модели бебешки колички, регулирането на наклона на коша за новородено може да става както чрез външен бутон, така и от вътре.adbor_bebeshka_kolichka_123321Кошовете за новородено на класните модели бебешки колички, са одобрени за монтиране в автомобил и с тях можете да превозвате детето си на дълги разстояния в легнало положение. Такива са кошовете на бебешките колички Jane – кошът е модел Transporter, всички кошове за новородено на бебешките колички Cam – комплектът за монтиране в кола се продава отделно от количката, кошовете за новородено на количките Bebe Confort – модели Campact Safety Carrycot и Windoo, Qunny Safety Carrycot, всички кошове за новородено на детските колички Neo Nato. 

kosh_bebeshka_kolichka_123321 Третият вид кош за новородено е трансформиращият се в столче за кола кош за новородено Jane Matrix Light. Такива са моделите детски колички Jane Muum и Jane Epic. Само с натискането на един бутон кошът се „сгъва“ и се трансформира в столче за кола. Изборът е Ваш дали ще возите детето си в легнало положение или в полулегнало.
Нека обърнем внимание и на останалите характеристики на коша като например сенника и дръжката. Качествените сенници на кошовете за новородено са изработени от материя със слънцезащитен фактор, защото бебешката кожа е изключително нежна и лесно може да се зачерви при пряк достъп до слънцето. Друга хубава функция е откриващият се вентилационен отвор на сенника – най-често част от сенника се сваля а под нея има мрежа, през която да преминава въздуха.Дръжката за носене е изключително важна – тя трябва да е стабилна и здрава за да може да понесе тежестта на самият кош и на детето, което е в него. Добре е дръжката да бъде подвижна т.е. – при необходимост тя да бъде свалена заедно със сенника.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От ilia momchilov
Добавено Апр 29 '14

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви