Loading...

Социалната мрежа на България

Хидроизолация на основи - каква е нормалната цена от блога на Павел Христов

Когато полагате хидроизолация на основи цената не трябва да бъде водеща. Хидроизолацията е много важен момент за изграждането на стабилно и здраво съоръжение. Тя ще увеличи експлоатационния му период значително много.


Основите на една сграда са изложени на непрекъсната влага от подпочвените води и разбира се дъждове и сняг, попиващи в земята. Целта на хидроизолацията на основите е да ги предпази именно от тях и да защити конструктивните елементи на сградата.


Правилният избор на материал за хидроизолация, трябва да бъде съобразен с няколко важни момента. Първият от тях е вида на бетона. Класът му определя водонепропускливостта и е едно допълнително условие за изолирането на основите и най-долните помещения от сградата.


Другият момент е, че е необходимо направата на замазка от пясъчно-циментен разтвор с приблизителна дебелина от 3 см и след това да положите хидроизолацията. Разбира се дебелината на материала е от значение и трябва да бъде съобразен с водния напор върху основите на съоръжението.


Също важен момент е и обръщането на внимание на работни фуги, които се получават при прекъсване на бетонирането. За да бъде хидроизолацията по-надеждна, е важно фугите да се запълнят със специално изработени за целта ленти. Те са на основата на PVC.


Хидроизолацията на основи може да бъде направена както външно, така и вътрешно. Когато се полага на вътрешна стена е необходимо да бъде допълнително защитена. Ако е на пода, тя трябва да се покрие с някакво покритие например циментова замазка. Когато е на стена, хидроизолацията трябва да бъде замазана.


Цената на хидроизолацията на основи зависи от избора на материал. Тя може да бъде направена чрез битумни мушами, битумни пасти, рулонни мушами и мазана изолация. Нашият съвет е да се допитате до специалист при избора хидроизолационния материал.

Те ще знаят точно от какво се нуждае основата на сградата, за да бъде по-защитена от непрестанната влага в почвата около нея.  Най-сигурно е да поверите полагането на хидроизолацията на фирма с богат опит.


С течение на времето се усъвършенства тази технология и вече е много по-достъпна до голяма част от хората. Има професионални фирми, които полагат хидроизолация на основи на ниски цени, а качеството им на работа е повече перфектно.


     Блог

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Павел Христов
Добавено Юни 9 '15

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви