Loading...

Социалната мрежа на България

5 причини да засадим в двора си колкото се може повече дръвчета от блога на Dobri

Знаете ли, че засаждането на дворното пространство с дръвчета носи след себе си какви ли не ползи. Разбира се, естетиката съвсем не може да се определи като единствена такава. Какви са положителните последици след озеленяването на двора, посредством засаждането на дръвчета, ще разберете, ако прочетете написаното по-долу.


  • Възможност да се разхлаждате през горещите летни дни

Смятаме, че това е нещо, което няма как да оставим на страна, тъй като всички знаят, че горещите дни през летния сезон са в състояние да развалят настроението на голяма част от нас. Благодарение на дръвчетата, с които сте запълнили двора си у дома, то вие не просто ще се радвате на приятна сянка, но също така ще усещате точно онази прохлада, за която мечтаете. Страхотно е, нали?!


  • Похапвате био плодове, без да плащате огромни състояния средства

Напоследък все по-често ни прави впечатление как значителна част от гражданите са в търсене на изцяло био продукти, лишени от всякакви оцветители, подсладители, нитрати и прочие. Такива плодове и зеленчуци можете да похапвате единствено, ако си ги гледате у дома. Ето ви още една причина да посадите, не едно, а цели няколко дръвчета в двора си.


  • Дърветата задържат влагата в почвата

Знаете, че кореновата система на дърветата успява да предпази водата от изветряване, което на свой ред води до по-дълготрайното й задържане в почвата. Като резултат от всичко това вашите растения няма да се нуждаят от толкова често поливане, тъй като дръвчетата ще се погрижат за това.


  • Предпазвате се от слънцето и неговите вредни слънчеви лъчи

Всеки от вас е черпил знания, по отношение на слънчевите лъчи и как най-добре да се предпазваме от тях. Знаете, че съществуват какви ли не начини за избягването им, но един от тях безспорно е прекарването на колкото се може  по-продължително време под сянката на дърветата. Така вашата кожа ще остане непокътната, гладка, сияйна и с превъзходен тен.


  • Лечебно действие

Точно тук една скромна част от вас вероятно си мислят, че това е някаква заблуда и отказват да повярват. Истината е, че дърветата наистина лекуват, тъй като оказват положително въздействие върху психиката на човек.


Затова и нашият съвет е да прекарвате колкото се може по-продължително време сред природата, тъй като гледката, която ще се открие пред вас, ще ви помогне да се преборите с какви ли не заболявания.


Ако се нуждаете от професионален съвет или мнение по отношение на озеленяването, то ние ви предлагаме да се допитате до истински професионалисти в тази сфера, каквито са Унигардън.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш