Loading...

Социалната мрежа на България

Какво да изберем - конвектор или радиатор от блога на Dobri

Радиаторите бяха най-популярният отоплителен уред в миналото, поне докато не се появиха добре познатите ни конвектори. Стилни, практични и атрактивни от гледна точка на цената, те постепенно иззеха ролята на лидер на пазара.


Конвекторите (разгледайте на Klimatici.bg) имат наистина много и различни предимства на фона на радиаторите, а нарастващото им разнообразие прави изборът за все повече хора очевиден и лесно разбираем.


По-високо ниво на комфорт в стаята


Конвекторите, технически погледнато, осигуряват по-равномерно отделяне на топлина в стаята в сравнение с радиаторите. Поради тази причина, те са в състояние да осигуряват и създават по-приятна и комфортна среда.


 

Радиаторът, от своя страна, се отличава от конвектора с това, че нагрява въздуха по-силно, създавайки усещане за запален огън наоколо. Той, обаче, трудно поддържа стабилни и комфортни градуси в стаята.


 

В резултат на това, въздухът в една стая, отоплявана от радиатор, е сух и нагрят, а там, където се използва конвектор, се усеща абсолютен комфорт, без тези неприятни странични ефекти.


По-ниски разходи за ток


Конвекторите, макар да генерират повече комфорт от радиаторите, са по-ефективни и правят значително по-малко разходи на електроенергия. Те могат да намалят сметките ви за ток, но не за сметка на някакви неудобства от ваша страна.

 

Конвекторите са енергийно ефективни, ако ги използвате за по-дълъг период от време. Те могат да затоплят много по-голяма площ с течение на времето. Много модели се произвеждат с датчици, които изключително прецизно следят за температурата в помещението.


По-голямо разнообразие при монтажа


Конвекторите превъзхождат радиаторите по отношение възможностите за монтаж на уреда. Обикновено, радиаторите си имат собствени крачета или стойка, с които се разполагат на определено място.

 

В същото време, конвекторите могат лесно да бъдат поставени навсякъде. Достатъчно е само да изберете модела, който да се предлага според вашите конкретни изисквания.

 

Някои по-модерни и скъпи конвектори предлагат възможността да ги адаптирате според собствените си нужди. Те имат механизъм за монтаж на стена, но имат в комплекта и крачета, така че зависи от вас как ще ги ползвате.


По-малко рискове


Определено конвекторите са по-малко рискови от радиаторите. При тях има по-малък риск някой да се изгори, а също така и вероятността от инцидент с близко разположени предмети е значително по-нисък.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш