Loading...

Социалната мрежа на България

Крем за лице за над четиридесет годишни от блога на Димитър Йорданов

Дамите над четиридесет годишна възраст трябва да полагат много специални грижи за кожата на лицата си. При тях се налага ексфолиация и редовно почистване, за да запазят красивия си външен вид. Разбира се, това е възможно благодарение на крем за лице 40+ и различните видове козметика, които пазара предлага.


Едно от основните неща, които трябва да следват жените след четиридесет години е хидратацията на лицето. Тя е много важна част от неговото здраве и красота, за това не пропускайте да се снабдите с кремове гарантиращи този ефект върху кожата ви.


Честата ексфолиация пък ще съдейства за засилване на процеса по обновяване на вашата кожа. В тази възраст е необходимо да ексфолирате лицевата част, дори и да не употребявате прекалено абразивни продукти, поне два пъти седмично. Има и много подходящи маски за целта включващи белтък, хума и кисело мляко. Възможна е и комбинация на изделията.


Както написахме и по-горе е нужно ежедневно прилагане на дневен крем за лице 40+, с който възстановявате хранителните недостатъци на веществата в кожата ви. Кремът не само подсилва, а и обновява цялата кожа, като премахва бръчките и дава стимул на т.нар. клетъчен метаболизъм.


Изборът на нощен крем е значително по-лесен. Тук имате шанса да използвате всякакви мазни кремчета, продаващи се в магазина за козметика. За подхранване селектирайте сериите, съдържащи невен, подхранващо масло и Q10 ензими.


Желателно е да употребявате и анти ейдж серуми, играещи роля на живителни сокове. Имайте предвид, че те имат съдържание в концентриран тип най-необходимите съставки за кожата. Може да похарчите и повече пари за тези продукти, но пък за сметка на това ще получите отлични резултати, от които ще бъдете доволни.


Обърнете внимание и на някои конкретни зони около очите и врата. Това са ключовите места за нанасяне на крем за лице и отстраняване на отпечатъците от времето. Чистете ги редовно, подхранвайте ги и полагайте постоянно старание върху тях.


Винаги помнете, че състоянието на вашето лице не зависи само от приложената козметика, но и от храненето. Имате шанс да забавите процеса на стареене, използвайки хранителни добавки богати на антиоксиданти и витамини. Екстрактите от лозово семе например подобряват вида на кожата и укрепват стените на всеки кръвоносен съд. Повечето нови кремове за лице 40+ имат подобни съставки в себе си.

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш