Loading...

Социалната мрежа на България

Как да си намерим подходяща работа от блога на milena petrowa

В днешни времена голяма част от българското население избра да започне работа в чужбина, а тези, които останаха в страната ежедневно се сблъскват с причините накарали толкова много хора да станат емигранти. Липсата на пари породена от ниското оценяване на работната ръка и безработицата води до един непълноценен живот, с който не всички могат да се примирят. Човек, който вижда несправедливостта и не се опитва да я промени, значи участва в нея и е доволен от положението, в което се намира. Естествено малко хора останаха доволни и затова броят на заминаващите е толкова голям.

Едно от най – важните неща ако решим да си намерим работа в чужбина е научаването на местния език, защото без него шанса да ни назначат е минимален дори и за неквалифициран труд. В страни като Швеция, Германия, Финландия и Англия има безплатни курсове за научаване на езика, от които се взима съответния сертификат, а всякакви подобни документи са от определящо значение за заемане на определена длъжност. Ето защо друго важно нещо, което трябва да направим преди да заминем за чужбина е да преведем всички налични дипломи и сертификати за изкарани курсове, с които разполагаме.

Има няколко начина, чрез които можем да си намерим работа в чужбина. Някои хора предпочитат да се запасят с достатъчно пари и да заминат директно към желаната страна, след което на място да потърсят работа, но според мен този начин не е особено надежден, тъй като вероятността да се намери нещо подходящо е минимална. Аз мисля, че един по – сигурен метод  е да си намерим работа в чужбина още преди да заминем. Това е много лесно, ако се поровим малко в интернет пространството можем да открием подходящи чуждестранни сайтове и от тях директно да се свържем с работодателите. Друг вариант е да ползваме услугите на фирми, занимаващи се с такава дейност.

Както се казва, ако човек има желание ще намери начин да подреди живота си в желаната от него посока.

     


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От milena petrowa
Добавено Авг 5 '15

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви