Loading...

Социалната мрежа на България

Какво знаем за Еко почистването? от блога на Кирил Николов

Зелената вълна се превръща във все по-голяма част от ежедневието ни. Не само в семейния живот, но също така и в бизнеса. Стремежът на обществото да се полагат всеобщи грижи за опазване на околната среда е с висок приоритет в днешни времена и именно това изисква по-адекватната употреба на иновативните методи и продукти за почистване.

Как можем да го включим в нашето почистване на дома

Еко почистването представлява начин за използване на продукти, които не се състоят от токсични химикали, като по този начин не оказва отрицателно влияние на околната среда, която вече е сериозно застрашена от човешките дейности през късния 20ти и начален 21ви век.

Тук ще ви споделим три елементарни примера за субстанции, които се използват във всекидневието и могат да бъдат приложени в почистването на всеки дом, офис или каквото и да е помещение:

екологично почистванеЯбълков оцет – всекидневен продукт, който можем да намерим на практика във всяка кухня. Благодарение на отличните си почистващи характеристики, ябълковия оцет може да свърши невероятна работа, особено когато говорим за отстраняване на мазнини или метални съдове с потъмнели повърхности. Други цели, за които може да бъде използван е почистване на прозорци и огледала.

Сода бикарбонат – хлебната сода, която познаваме доста добре е идеален асистент за почистване на редица предмети и части на дома ви. Тя може да ни служи за почистването на почти всичко – мивката в кухнята и банята, тоалетната чиния, както и сребърните прибори, които използвате само при специални случаи. Друг огромен плюс в полза на хлебната сода е способността й да премахва лоши миризми!

Лимонов сок – този натурален продукт притежава уникални свойства, които могат да са от огромна полза при еко почистването. Ако все още не сте се уверили в почистващата му сила, може би не сте запознати с факта, че може също така да действа като малко по-слаба белина, което може да е голямо предимство!

Допълнителни съвети за Еко почистване

Хлора и фосфатите са изключително вредни съставки, които за жалост се откриват в почти всички почистващи препарати за миене на чинии и съдове. Избягвайте употребата им при възможност!

Аерозолните препарати не са препоръчани за употреба, понеже благодарение на токсичната субстанция в тях представляват възпламенима заплаха за дома ви. Въпреки че през последните години подобен вид препарати са под строг производствен и качествен контрол, те все още представляват заплаха за околната среда поради химичните елементи, които съдържат.

Ако е дошло време да се справите с петната и мръсотията по вашите килими, може би най-добрата идея ще бъде да се свържете с фирма за почистване, за да се възползвате от най-новите и ефективни техники.

При нужда от помощ с подобни цели, специалистите от Клийн Къмпани ООД – София винаги са на ваше разположение, така че се свържете с тях за повече информация относно безопасното и екологично почистване на вашият дом или офис! Известни сме с нашите първокласни почистващи услуги и достъпни цени!


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш