Loading...

Социалната мрежа на България

Кога се налага да вземем автомобил под наем? от блога на Димитър Йорданов

Обикновено, когато не можем да разчитаме на личния си автомобил, ние молим приятели или роднини да ни услужат с лека кола или прибягваме до услугите на градския транспорт. Разбира се, понякога нито приятелите ни могат да се отзоват на молбата ни, нито автобусите са алтернатива. В такива случаи прибягваме до автомобил под наем, с който да се придвижваме.


Рент а кар компаниите са на разположение, за да ни осигурят автомобил под наем с пълни екстри, и то на изгодна цена. Офертите в интернет са буквално стотици, тъй че няма нищо трудно в това да открием желаното возило. Естествено, цената е от голямо значение за всеки човек, което означава, че трябва да бъдете внимателно, когато наемате превозно средство.


За да попаднете на добри условия за рент а кар е желателно да извършите щателна проверка на тарифите в интернет. Всяка компания има собствен сайт, където дава информация на клиентите. Освен цените ще видите и всички налични коли, които може да използвате. Разполагате с неограничени възможности от нисък клас автомобили до луксозни лимузини.


Преценете дали се нуждаете от семейна кола с много места и голям багажник или ще се задоволите с обикновен седан, който притежава необходимите екстри и средства за безопасност. Марката на возилото също играе роля при определяне на сумата, която е нужно да заплатите. По-новите модели струват повече, но пък в замяна получавате супер лукс.


Концентрирайте се при извършването на предварителния оглед. Ако забележите подбити врати, драскотини, дупки или каквито и да е дефекти съобщете това на служителя на компанията. Той е длъжен да го опише в протокол, за да се знае в какъв вид сте получили колата. Дръжте копие от сключения договор с фирмата в себе си, тъй като то ще ви трябва.


Поинтересувайте се от вида на застраховката за колата и направете справка за отговорността, която поемате. Това са задължителни неща, ако искате да сте напълно спокойни по време на път. Всичко останало е лесна работа, както ще се уверите и сами, когато вземете кола под наем.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш