Loading...

Социалната мрежа на България

Почивка или екскурзия да изберем до прекрасният Мадрид от блога на Dobri

Мадрид е един от онези големи градове, които разкриват пред вас редица забележителности. Няма значение колко дни сте решили да прекарате на територията на испанския град, то подгответе се, че те няма да са ви достатъчни. Това е едно от онези места, които разкрива пред посетителите си запомнящи се гледки на всеки ъгъл.


Множество са културните и исторически паметници, които заслужават вашето внимание. Задължително ви съветваме да посетите някой от местните ресторанти там. Храната се приготвя изключително вкусно и дълго време след като сте обядвали или вечеряли ще си спомняте за нейното усещане.


За да бъдем максимално полезни на онези от вас, които са в недоумение от къде да стартират почивката или екскурзията си в Мадрид, то ние ще се постараем да им изброим някой от нещата, които да направите, стига времето ви да позволява. Ако не можете всички, то постарайте се колкото може повече.


1.     Разходка по Гран Вия


Основната туристическа артерия на града управлява известната сграда на Metroposolis до Plaza de España. По тази улица ще видите множество барове, магазини и казана. Тя се простира близо километър. Впечатляващата сграда на Telefónica започва там от където магазините престават да се конкурират един с друг.


2.     Посетете големите музеи и малки галерии


Изследването на района, известен като "Триъгълник на изкуството" в Мадрид, е задължително за всеки посетител на града. Музеят де Прадо, Рейна София и Тисен-Борнемиса са трите върха, които съставляват този тракинг, който е точно на "Пасео дел Прадо", но те не са единствените места, където можете да видите изкуството в района.


3.     Посетете най-красивите гледки в града


Мадридският хоризонт е един от най-атрактивните в Испания. Перфектното място, от което да му се полюбувате, е покрива на Círculo de Bellas Artes в C / Alcalá. Там се намира тераса, до която се допуска всеки един турист или посетител на града, както и местното население, разбира се. От този масивен вътрешен двор можете да видите целия град, неговите великолепни булеварди, известни паметници, зелени площи и Куатро Торес, големите небостъргачи на столицата. Също така е идеално място да пийнете любимата си напитка и да наблюдавате слънцето.


4.     Изпийте няколко чаши бира


Едно от основните забавления на местните жители там е посещението в някой бар, където да изпият по няколко чаши бира. Това се превръща в нещо още по-приятно и забавно, особено тогава, когато времето е хубаво и местните заведения отворят своите тераси. През уикендите е почти невъзможно да си проправи път през улици като Cava Baja или Cava Alta, където ще намерите повечето барове и ресторанти.


5.     Обиколете градските паркове


Може да не го осъзнаете, но Мадрид има много зелени площи. Най-големият е Casa de Campo, с 1700 хектара (6,6 кв. Метра) . задължително си струва да посетите поне някой от парковете там и да се полюбувате на красивите гледки. Препоръчваме ви да отделите минимум ден за това приключение, ако наистина желаете да се потопите в атмосферата там.


Без значение каква е целта на вашето пътуване – почивка или екскурзия, то ние ви обещаваме, че посещението на този великолепен град ще се помни цял един живот. Едва ли съществува човек, който веднъж пристигнал тук, то той да не е пожелал да се върне отново.


Доверете ни се и няма а съжалявате за избора, който сте направили. Що се отнася до туристическата агенция, на която да доверите тази ваша мечта, ние ви предлагаме да разгледате предложенията на VoyageLTD.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш