Loading...

Социалната мрежа на България

SportFaster


Стилните нови издания на класиката

Това, което започна като малък семеен бизнес за спортно облекло, сега е константа сред тенденциите в градските стилове. Фокусът на adidas все още е върху екипирането на любители и професионални спортисти, но в допълнение към производителността, производителят има и друга марка: серията Originals означава модерен и спортен начин на живот. Прочетете тук какво прави продуктите на adidas Originals специални, кои класики на марката проправиха пътя към успеха и кои модели в момента завладяват света на модата. Потопете се в света на adidas Originals в следните раздели:


Лого на марката

Всички ги познават - трите ивици, които превръщат маратонки и анцузи adidas в модерни спортни дрехи. Независимо дали става въпрос за панталон, шапка или чорап - търговската марка присъства навсякъде. Но запознатите знаят, че adidas не разполага само с лого. Докато линията на adidas Performance се характеризира с подреждането на трите ивици в триъгълник, продуктите от серията Originals са украсени с известния трилист, известен също като Trefoil. adidas Originals са както модели, които са съществували в миналото и които са били преиздадени, така и такива, които никога не са били наистина на мода, и тези, които са проектирани въз основа на минали колекции. Феновете на линията празнуват дрехите и обувките на марката заради реколтата си. Готините дрехи от серията adidas Originals въплъщават непринуден и спортен уличен стил и благодарение на ретро визията си никога не губят връзката с произхода на марката.


 Разцветът на оригиналната класика - 70-те и 80-те

Серията Originals от adidas блести с множество класики. Обувките по-специално постигнаха култовия статус, който имат и до днес.


От спортни до култови маратонки

Спортните обувки Gazelle и Samba са сред абсолютните вечнозелени растения сред продуктите на Originals. За разлика от моделите маратонки Stan Smith и adidas Superstar, те не трябваше да бъдат преиздавани и рекламирани, но се радваха на статута на стилни обувки извън спортното игрище от пускането им на пазара като футболни обувки през 60-те. Те все още се носят основно в оригиналните цветове черно и бяло.


Гореспоменатият adidas Superstar спечели репутацията си на култова обувка не по-малко. През 1969 г. донесе спортни успехи на играчите от НБА, през 1986 г. песента "My adidas" на групата Run DMC, създадена специално за тази обувка, помогна на маратонката да получи международна слава. Повече от десет години по-късно, музикален видеоклип към друга песен на американската група направи суперзвездата на търсената по целия свят маратонка на хип-хоп културата. Постепенно проникна в други модни сцени. Първите суперзвезди бяха направени от бяла кожа. трите ивици отстрани характеризират тези обувки Още 20 години по-късно adidas възобнови Superstar и ново поколение, както и поддръжници на Superstar, които носеха обувката в младостта си, възродиха култа около готината маратонка. Същото се случи и с модела, издаден през 1971 г. за тенисиста Стан Смит е проектиран и кръстен на него. Стан Смит изглежда подобно на суперзвездата, но е малко по-опростен .


Не трябва да се пренебрегва и Adilette, може би най-известната обувка за къпане в света. От пускането си на пазара през 1972 г., удобният тъмносин планински бор с трите бели ивици се превърна в неразделна част от сауните и басейните. 

... още

Архиви