Loading...

Социалната мрежа на България

arsenal88

Маслото е толкова важно, колкото и хладилния агент в автоклиматика . Хладилният агент е подложен на екстремни промени в налягането, които генерират много топлина, в допълнение към топлината, произведена от самите компоненти на променливотоковия елемент. Маслото поглъща тази топлина и запазва  компонентите смазани. Количеството масло не трябва да бъде по-малко или по-голямо от необходимото количество. И в двата случая работата на системата на автоклиматика  ще бъде засегната. Тази страница разглежда важността на нивата на маслото в системата  и обяснява как да се определи правилното количество масло за вашата система.Тази проверка изисква задължително посещение в сервиз за автоклиматици.

 

Докато инсталирате нов компресор или други части във вашата AC система, е задължително да добавите правилното количество масло. Добавянето на необходимото количество масло към системата за променлив ток е също толкова важно, колкото монтирането на качествени резервни части в автомобила. Маслото циркулира заедно с хладилния агент,при зареждане на автоклиматици когато автоклиматика работи. Когато автоклиматика се изключи, маслото се утаява в компонентите на системата , като например изпарителя и смукателните линии. Ако добавите твърде много масло към системата, тя може да се слее на различни места в системата и да покрие вътрешните стени на изпарителя и кондензаторните бобини. Това ще намали способността им да абсорбират или разсейват топлината, като по този начин намаляват общото охлаждане.


Забележка: Не забравяйте, че освобождаването на хладилен агент в атмосферата е против закона. Докато добавяте масло към AC компресор, първо трябва да евакуирате системата с машина за възстановяване. Това улавя хладилния агент и не му позволява да избяга в атмосферата. Моля, имайте предвид, че това не е официална инсталация или ръководство за инструкции.