Loading...

Социалната мрежа на България

dob4o

Недостатъчният или непълноценен сън може да доведе до хронични проблеми със здравето. Сред по-незначителните от тях са смущенията в способността за концентрация и промените в настроението.

 

Понякога, обаче, липсата на сън може да създаде по-сериозни проблеми, като смущения в метаболизма и дори да увеличи риска от хронични заболявания като сърдечно-съдови проблеми и поява на диабет.

 

От колко часа сън се нуждаем

 

Докато нуждата от добър сън е категорична и не може да бъде оспорена, все пак това от колко сън се нуждаем е доста разтегливо понятие.

 

Всички хора се нуждаят от различно количество сън за да бъдат добре отпочинали. Ако един човек се чувства напълно свеж след 7 часа сън, то друг човек, който води същия начин на живот, може да се нуждае от 9 часа.

 

Разликите произтичат от типа нервна система, но също така от възрастта, навиците, активността, здравословното състояние и много други.

 

Така например, за един офис сътрудник 7 часа сън могат да са достатъчни, но един спортист или фитнес инструктор, който тренира редовно, може да се нуждае от около 9 - 10 часа.

 

Връзката между съня и диабет тип 2

 

Връзката между диабет тип 2 и съня е двупосочна. От една страна, високите нива на кръвната захар и ниската чувствителност към инсулин могат да предизвикат трудност да заспим.

 

Това означава, че хората, които за продължителни периоди от време не могат да заспят (тук не говорим за инцидентни случаи, които са предизвикани от стрес), ще направят добре ако тестват кръвната си захар за собствено спокойствие.

 

От друга страна, ако човек не си осигурява достатъчно количество качествен сън, може да се стигне до понижена чувствителност към диабет. Това, само по себе си, води до усещане за глад към сладко и въглехидрати.

 

Не е случайно това, че хората, които будуват нощем, са по-склонни да похапват вредни лакомства, като например понички, желирани бонбони, бисквити и други подобни.

 

Разбира се, това да не можете да спите, със сигурност не е гаранция, че имате диабет, а просто е разумно да обърнете внимание. По същия начин, по който не е задължително човек да развие диабет тип 2 ако не се наспива достатъчно. Във всеки случай, в наши дни около 10% от населението в развитите страни страда от диабет, което е достатъчно много за да сме подозрителни към всеки рисков фактор (как да намалите рисковете от диабет, можете да научите на FitnesBlog.eu).

Дек 21 '22 · 0 коментари · Тагове: блог, диабет, добавки

Зимата чука на вратата. Готови ли сте за нея? Май е крайно време да разгледате новите колекции от мъжки боти и да изберете моделът, който най-много ще ви топли през студените дни.


Въпреки че е прието дамите да имат по-разнообразен избор от модели боти, мъжете също могат да се радват на не малко видове топли обувки. В онлайн магазин на Stemanelli.com ще намерите много модели елегантни и спортни мъжки боти.


Изборът на модели мъжки боти според предназначението


Мъжките боти са предпочитани обувки за есенно-зимния сезон. Те могат да се съчетаят с по-официално или по-ежедневно облекло. За да направите правилният избор трябва да се съобразите със средата, в която ще носите ботите.


Ако искате да съчетаете обувките с официален костюм ви съветваме да изберете обувки от кожа в тъмен цвят. Те са подходящи, защото са стилни и перфектно могат да допълнят елегантната ви визия. Също така обувките в тъмни цветове по-трудно се цапат през зимата.

Има подходящи модели мъжки боти, които са удобни и топли и са предпочитани от мъже, които прекарват по-голяма част от деня си навън. Тези обувки са с допълнителен плат от вътре, който не позволява ходилата да изстинат през студените дни.


Ако сте любители на разходките в планината и студеното време не може да ви спре трябва да си осигурите топли боти подходящи с грайфери, които ще ви предпазят от инциденти.


Какви модели мъжки боти се предлагат


Не само при женските обувки има разнообразие от модели. Мъжката част от обществото също трябва да познава разнообразието от боти, които могат да си закупят онлайн или от физически магазин.


  • Боти с връзки


Този модел е най-предпочитанят от мъжете. Ботите с връзки са много удобни, защото се обуват лесно и могат да се стягат според предпочитанията на мъжа. Те са предпочитани за спортно-елегантна визия и могат да се съчетават с ежедневно облекло. Могат да се съчетаят също и с право палто и елегантен шал.


  • Туристически боти


Те са подходящи за планински преходи през зимата. Туристическите боти не са уплътнени с допълнителни подплати, които да запарват ходилото. Много мъже, които имат спортен стил предпочитат да носят туристически боти и в ежедневието си.


  • Ролингстонки


Този модел мъжки боти е без връзки. Най-често те са кожени или велурени. Те са обуват много лесно и са подходящи за носене в офис или за разходка. Може да ги носите с панталони с ръб, риза или сако. Много добре се съчетават с поло или риза.


  • Велурени боти


Те също се съчетават с много визии, като например корпоративно облекло за офис или ежедневна визия за разходка. Единствения недостатък на велурените боти е, че се износват бързо и трябва да се поддържат със специална боя за велур.


Изберете водоустойчива материя


Нека не забравяме каква е целта на ботите – да пазят ходилата сухи и топли през студените месеци. За това ви препоръчваме да изберете обувки, които са непромокаеми. Ботите с висока водоустойчивост са туристическите обувки и ботите от кожа. Когато изберете боти от естествена кожа може да сте сигурни, че те ще останат сухи.


Всички изброени модели мъжки боти ще намерите в онлайн магазина - Stemanelli.com.

Дек 21 '22 · 0 коментари