Loading...

Социалната мрежа на България

sapa84

Ето и най важните правила за работа на работното място - в офиса...:)


Това е всичко което всеки трябва да спазва за да върви работата по мед и масло:) И да не забравим - обедната почивка винаги на сянка през лятото и на топло зимата...




Ето я и манжатааааа



 Като неочакван може да се определи изборът на дизайнерите по отношение на тъканите и платовете за изработка на есенно-зимните им колекции.

Намалена е степента на блясък и елегантност. Камилска вълна и пуловери от кашмир, както и синтетични материи с характерен блясък на стъкло, могат да се видят по модните подиуми.

 

Като груб, вълнен плат може да бъде определен по принцип туида. Мек и  приятен при допир, вече след обработка, той се е превърнал  в една от материите , които грабват сърцата на дизайнерите тази есен и е особено актуален. Мъжки якета на Шанел, изработени от туид, можете да видите по подиумите. В колекциите на Прада, Шанел, Диор се наблюдават и женствени, не само нови по своята форма , но и по своя облик дрехи, също изработени от туид. Други дизайнери са опитали да разкрасят колекциите си с пайети, украшения от кожа, прозрачен шифон - също актуални за сезона.

 

Мохерът, една от тъканите на 50-те години, също навлезе в модата тази есен. Жилетки, рокли и пуловери, поли и костюми, изработени от мохер, са актуални и атрактивни за сезона. Многобройните модели ще задоволят всякакви вкусове. Топли палта от сиво-черен мохер с обемни яки, в духа на петдесетте години, се виждат по модните подиуми. Нюанси на така актуалното за есента синьо и тонове на зелено също са модерни.

 

Строги, гладки материи, използвани рутинно при изработка на мъжките костюми, дойдоха на женския подиум преди година. Ако миналата зима тези тъкани бяха използвани за създаването на мъжки якета и панталони, то към момента от тях се шият например малки , женствени рокли и поли.

Красиви рокли, бюстиета, закачливи поли , изработени от твърди тъкани, съчетани с кожа, украсени от втъкани бели ивици, са представени в есенната колекция на Стела Маккартни.

Други дизайнери на дамски тоалети пък, ползващи материи, типични за мъжките облекла,  украсяват своите модели с пера, дантела и пайети, оставяйки след тях усещането за вечерния Холивуд и неговия блясък