Loading...

Социалната мрежа на България

Благоприятното въздействие на онлайн игрите върху човешкото здраве | Форум

KeNguru Юли 27 '14

Онлайн игрите са доказан начин за забавление и развлечение през еднообразните и  скучни дни. Малко хора, обаче, си дават сметка, че те влияят благоприятно върху човешкото здраве. Да, многото часове седене пред компютъра не са полезни, но пък в малки дози нищо не е вредно. Не казваме, че не трябва да се отлепите от екрана и игрите, но известно време във виртуалния свят ще ви бъде от полза както за релакс, така и за упражнение на някои важни дейности.


Съществуват онлайн игри за всички възрасти. Те подобряват паметта и развиват мисловната дейност на мозъка. В много от тях е необходимо планиране на разни стратегии, разгадаване на мистерии, събиране на улики и знаци.


В онлайн игри тип екшъни, ролеви игри и такива с коли се усъвършенства способността на играча да се концентрира, да избегне враговете, да достигне първи до финала. Тук, освен паметта, човек упражнява координацията и рефлексите си, мисли логично, преправяйки си пътища между лошите и подобрява бързината на реакциите си. 


Ако обърнем внимание конкретно на игрите с коли, ще забележим, че благодарение на високия адреналин, скоростта и препятствията, участниците се научават да взимат бързи и адекватни решения, да действат решително в напрегнати ситуации и да рискуват.


Съществуват онлайн игри, които се играят в реално време, т.е. в тях участниците могат да комуникират помежду си. Това влияе благоприятно на социалното общуване на всеки човек. Освен чрез чат, някои игри предлагат и директни разговори по скайп, например. По този начин играчите имат възможност да се научат да работят в екип, да се запознаят с хора от всички краища на света, а защо не и да създадат нови приятелства. Тези мулти-плейър онлайн игри подобряват връзката между близки, познати, приятели, далечни роднини. Доказано е, че съществуват игри, които помагат да децата да се справят с рака, обяснявайки им как трябва да реагират в определени ситуации. Понякога една игра казва много повече от подробно написана медицинска брошура. 

Статията е писана специално за www.dnevniche.com

Автор: Петър Донев 


Това мнение е редактирано от KeNguru Юли 27 '14