Loading...

Социалната мрежа на България

Забележителният планински курорт Банско | Форум

Nikolay Traykov Авг 14 '14

Банско, е най-известния планински курорт на Балканите. Някогашният възрожденски град разполага с модерен ски център, невероятна природа и прекрасна инфраструктура, която го превръща в едно от най-посещаваните места за почивка през зимата. Така, че ако търсите място, където да практикувате любимите си зимни спортове и същевременно с това да си починете от тежката работа седмица в града, то Банско, е идеалното място за целта.


Ски центъра в Банско, е един от най-големите в България. В планинския курорт са изградени 11 ски писти, които са разделени на три нива: начинаещи, напреднали и професионалисти. Всяка една от тях, е с различна дължина, като най-голяма, е ски пистата „Алберто Томба” – 2.2 километра. Тя, е предназначена за професионалисти и на нея се провеждат редица международни и национални състезания. Освен отлично поддържаните ски писти, Банско разполага и с няколко супер удобни и модерни лифта и ски влека, с които може да стигнете до всяка една от пистите. За начинаещите или пък за тези, които искат да си усъвършенстват техниката пък, е изградено ски училище, в което работят квалифицирани треньори и учители, които ще Ви научат на някои от основните техники, които ще Ви бъдат необходими, за да управлявате ски или сноуборд.


Хотелите в града също са на изключително високо ниво. Всеки един от тях разполага с прекрасно обзаведени стаи и предлага допълнителни екстри, които ще направят престоя Ви в по-приятен. Някои от хотелите пък разполагат с модерни спа центрове, в които ще може да се насладите на блаженството на някои от най-популярните спа процедури и терапии. Ако желаете пък може да разгледате забележителностите на града, които определено има с какво да Ви впечатлят. Задължително посетете къщите музей на едни от най-значимите личности в българската история – Неофит Рилски и Никола Вапцаров. Освен тях в Банско, е живял и Паисий Хилендарски, на когато пък, е построен мемориален комплекс в центъра на града.


Безспорно Банско, е атрактивна и забележителна дестинация, която предлага изключително много възможности за почивка и развлечения.


Така, че ако се чудите къде да прекарате почивката си през зимата, ние Ви съветваме да посетите планинския курорт и със сигурност няма да бъдете разочаровани от избора си, ако ни се доверите.


Ако планирате почивка в Банско през зимата най-добре си направете резервация в някой от хотелите още сега, защото местата в луксозните комплекси свършват много бързо и е твърде вероятно да изпуснете всички изгодни оферти, които се пускат преди началото на зимния сезон.


Гарантирам Ви, че в никакъв случай няма да съжалявате, ако решите да почивате в Банско. Планинското курортче разполага с всичко необходимо, за да изживеете една пълноценна почивка сред чистия въздух в планината!