Loading...

Социалната мрежа на България

Как да разпознаем марковите парфюми от ментетата? | Форум

Nikolay Traykov Авг 23 '14

На пазара, е пълно с парфюми ментета, които биват представяни за оригинални. Не само в интернет, но дори в кварталните магазинчета и големите търговски вериги, е пълно с такива парфюми. Някои от тях са лесно различими, но други трудно бихте ги разпознали. Затова трябва да знаете как да различавате марковите парфюми от ментетата, за да не станете жертва на някой алчен търговец.

Всъщност нека първо се запознаем с термина „парфюм менте”. Това, е аромат, който не, е създаден по формулата на производителя му. Той, е направен така, че да имитира „оригинала” по аромат и опаковка и за неговото създаване се използват евтини и некачествени съставки, за да се постигне максимална печалба.

Парфюмите менте се разделят на два вида – нискокачествени и висококачествени. Нискокачествените реплики са лесно разпознаваеми. Те се различават по аромат, опаковка и цвят от оригинала. Обикновено името на парфюма, е изписано грешно, като например Hugo Boss и Hugo Bos. Тези ментета, обаче са изключително опасни за здравето, тъй като се използват синтетични съставки, които могат да отключат редица алергии. Освен това никой не знае какво се използва при тяхното създаване и не може да Ви гарантира, че в него няма съставки, които могат да Ви навредят. Висококачествени реплики, обаче са трудни за разпознаване, тъй като силно наподобяват оригиналите по абсолютно всички показатели – име, аромат, опаковка и цвят. Познати са още като „Дубайските оригинали”, тъй като масово се произвеждат в Дубай. Тях трудно ще ги различите, тъй като имитират по отличен начин оригинала.

Както споменахме вече някои парфюми са изключително трудни са различаване, докато други от километри си личи, че са менте и едва ли ще Ви ги предложат някъде другаде, освен в интернет или на Женския пазар. Ще обърнем по-голямо внимание на висококачествени реплики, които се продават дори в големите търговски центрове. Повечето от съветите, които ще получите, е огледате самата стока за някакви отличителни белези. За жалост, обаче този метод не, е много удачен, тъй като за целта трябва да разполагате с оригинала на продукта, за да направите сравнение. Затова ще Ви предложа по ефикасен метод – едва ли повечето хора са информирани, че дистрибуторите на дизайнерски парфюми имат строги изисквания и критерии към магазините, които зареждат. Един от тези критерии, е локацията на магазина, ако тя бъде в някой подлез или кварталния базар, то едва ли парфюма, който Ви предлагат, е истински. Обаче, ако магазина, е разположен в някой търговски център и Ви имате съмнения, че той предлага некачествени стоки, то как да трябва да постъпите – чрез доказания метод с памук. Вземете едно парченце памук и впръскайте върху него от желаната течност, ако остане петно, то парфюма, е оригинален, но в противен случай значи става въпрос за висококачествено менте и никога повече не посещавайте този магазин.

Най-големият риск да Ви измамят, обаче, е когато пазарувате маркови парфюми онлайн. Вероятността това да стане, е голяма и затова най-добре пазарувайте само от реномирани и доказани търговци, за които знаете, че продават качествена стока. Все пак за ориентир може да Ви служи правилото на дистрибуторите на маркови парфюми. Те зареждат магазини, които са разположени на подходящо място, така, че едва ли има дистрибутор, който да зарежда онлайн магазини. Затова пазарувайте само от сайтове, които са дали пълна информация за себе си – адрес на магазина, телефон и лице за контакти.