Loading...

Социалната мрежа на България

Любими рецепти | Форум

Nikolay Traykov Авг 25 '14
Предполагам, че всеки един от Вас включително и аз си имаме любими рецепти. Ето кои са моите, ще се радвам да споделите Вашите!

Пиле с кимион и сметана

Продукти: 1 по-малко пиле, сол, кимион, 4 супени лъжици краве масло, 100 г сметана.

Почистваме и измиваме пилето и го срязваме на две половини. Отстраняваме вътрешните кости. Прерязваме в ставите и поръсваме със смлян кимион. Намазваме с разтопеното краве масло и заливаме с течна сметана. Слагаме порциите върху нагорещената скара и печем първо от вътрешната страна в продължение на 6 минути, след това обръщаме и печем още толкова. По време на печенето още два-три пъти мажем с разтопено масло и поливаме със сметана.

Пилешки бутчета с лимонов сок

Продукти: пилешки бутчета, сол, лимонов сок, 1/4 чаена чаша разтопено краве масло.

Обелваме измитите бутчета и ги намазваме със сол и лимонов сок. Оставяме ги да престоят половин час. Печем на скарата по 10 минути от всяка страна, като от време на време мажем с разтопеното масло.

Мариновани пилешки бутчета

Продукти: пилешки бутчета, 1 чаена чаша олио, 1/4 чаена чаша бяло вино, щипка сол и щипка черен пипер, 1 чаена лъжичка сушен розмарин.

Смесваме олиото с черния пипер, солта, бялото вино и розмарина и възваряваме сместа. Слагаме бутчетата в получената марината и ги оставяме на студено за около 1 час.
Изваждаме ги от маринатата, подсушаваме ги и ги поставяме върху силно загрятата скара най-напред откъм вътрешната страна за около 25 минути. Обръщаме бутчетата на всеки 5 минути и ги мажем с останалата марината.

Панирани пилешки гърди

Продукти: няколко порции пилешки гърди, 1 чаена чаша разтопено краве масло, 1 и 1/2 чаена чаша брашно, сол и черен пипер.

Измиваме и подсушаваме пилешките гърди. Поставяме ги най-напред в част от разтопеното краве масло, овалваме в брашното, смесено със сол и черен пипер и подреждаме порциите върху силно сгорещената, намазана с масло скара. Печем на силен огън около 10 минути от всяка страна.

Рибни кюфтета

Продукти: 500 г рибно филе, бял хляб или 2 кифли, прясно мляко, 1-2 глави лук, 2 яйца, 4 супени лъжици краве масло, сол, галета, магданоз.

Нарязваме и смиламе рибното филе. Накисваме хляба или кифлите в прясно мляко или вода, изстискваме и заедно с почистения лук смиламе в месомелачка. Добавяме към рибната смес, прибавяме яйцата, разтопеното масло, ситно скълцания магданоз и галетата и добре измесваме. Оформяме кюфтета и ги овалваме в брашно. Загряваме силно грила, намазваме кюфтетата с олио и печем по 3 минути от всяка страна.