Loading...

Социалната мрежа на България

На ръба на утрешният ден - Edge of Tomorrow 2014

В близко бъдеще в фантастичният екшъна (Edge of Tomorrow) На ръба на утрешният ден, земята е нападната от безмилостни извънземни, наречени „Mimics”, срещу които човешката съпротива се оказва напълно неефективна. В отчаян опит за обрат обединените военни сили на човечеството организират огромен десант и изпращат занимаващия се с PR майор Уилям Кейдж (Том Круз) на фронта, за да заснеме филм, с който да повдигнат морала на хората.

Кейдж се проявява като страхливец, отказва и дори се опитва да изнудва висшестоящ генерал в опит да изклинчи. Вследствие Кейдж е понижен до редник и буквално е захвърлен в центъра на битката. Предвид липсата на каквато и да е бойна подготовка, той загива за минути само за да се събуди на сутринта на предишния ден и да изживее ужаса си отново… и отново… и отново. Тази темпорална примка обаче поставя в ръцете му ключа за евентуалния успех на човечеството.

Извънземните нашественици или по-скоро техните висши индивиди (мозъкът контролиращ „кошера”) разполагат с възможността всеки път, когато някой от „алфа” бойците им (техният еквивалент на висок чин) бъде убит, да рестартират деня и всичко да започва отначало, но с тази уловка, че те имат спомен за случилото се преди това, което им дава възможност след време да достигнат до идеалните условия за пълна победа.

Точно преди да умре, Кейдж убива един от тези „алфи”, кръвта на който го облива и му дава същата способност да рестартира деня, всеки път когато умре. Така той, с помощта на един от героите на войната Рита Вратаски (Емили Блънт) – която в един момент също е имала тази способност и единствена вярва на думите му, получава шанс да осигури победа за човечеството.

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш