Loading...

Социалната мрежа на България

Samsung Galaxy Z Fold3 поставя рекорд за оцеляване в краш тест

Независимата лаборатория Allstate Protection Plans тества третото поколение гъвкав смартфон на Samsung на стенда DrobBot. Джаджата се превърна в първото устройство в историята на компанията, което успя да издържи целия цикъл на падане без критични повреди на дисплея.


Специален робот с механична дръжка хвърли Samsung Galaxy Z Fold3 от височина 1 метър и 80 сантиметра. В същото време смартфона беше тестван както в сгънато, така и в разгънато състояние. При падане на гъвкавия дисплей в разгънато състояние, джаджата не получи критични повреди. All State Protection Plans казва, че за първи път от осем години те са успели да тестват смартфон, който не се е счупил в този тест.


При падане върху външния дисплей панелът се покрива с пукнатини - смартфонът се приземява под ъгъл, поради което се образува мрежа върху защитното стъкло. Тогава новостта беше потопена във вода на дълбочина 1,5 метра, където смартфонът беше в продължение на половин час. В същото време сгъваемия телефон на Samsung не получи никакви повреди и продължи да работи правилно.


Представители на All State Protection Plans отбелязаха, че Galaxy Fold3 е най-издръжливото сгъваемо устройство, тествано някога в лабораторията. Експертите припомниха също, че при цена на смартфон от 1799 долара, цената на подмяната на основния екран е 479 долара. Смяната на повреден външен дисплей ще струва на собственика 149 долара.

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Видео

От Делчо Делчев
Добавено Сеп 2 '21
Категория Интересни

Още

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Тагове