Loading...

Социалната мрежа на България

Силата на незабелязаното щастие от блога на Кали

Ако искаш да разбереш какво представлява истинското щастие, продължавай да четеш.
Щастието не е усещане, което чувстваш, когато всичко е идеално. Истинското щастие се усеща, когато всичко е балансирано по най не-идеалния начин. И щом си отвориш очите и започнеш да забелязваш дори и най-малките неща, ще заобичаш живота и всяка частичка от него.
Помисли за това.
Излез на разходка в парка. И щом слънцето залезе, и оцвети небето в пъстри цветове, помисли за хората в живота ти, които си обичал безусловно. Как се е случило така, че да се запознаеш именно с тези индивити от всички 7 билиона души на земята. Различни националностти, различно минало, различно бъдеще. Просто си помисли, колко пленително може да бъде нещо толкова малко.
Помисли колко си бил самотен на моменти. Колко тих и убийствен е умът ти, колко могъщи могат да бъдат мислите ти? Но не можеш да отречеш, че усещането е красиво. Можеш да си помислиш, че никой никога няма да ти разбере, да ти помогне, да те види. Но помисли малко повече. Някъде в света съществува човек. И този човек е в същото положение като теб - самотен, погубен от мрачните си мисли, чудещ се, дали в света съществува човек, който го разбира.
Помисли за тези, които са в беда, които са отрупани с проблемите си, които не знаят какво да правят. Винаги помни едно - животът продължава. Използвай живота си, не го пропилявай, той ти е само един. Направи го незабравим. Не мисли за миналото и бъдещето. Прави това, което ти доставя удоволствие, което те кара да обичаш.
Това е само малък параграф за щастието, и има още много от него, което очаква да бъде открито.
Наслаждавай му се, докато можеш.

     Блог

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Кали
Добавено Яну 4 '14

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви