Loading...

Социалната мрежа на България

Съвети и тенденции при маратонки и анцузи ADIDAS от блога на Sport Faster


Стилните нови издания на класиката

Това, което започна като малък семеен бизнес за спортно облекло, сега е константа сред тенденциите в градските стилове. Фокусът на adidas все още е върху екипирането на любители и професионални спортисти, но в допълнение към производителността, производителят има и друга марка: серията Originals означава модерен и спортен начин на живот. Прочетете тук какво прави продуктите на adidas Originals специални, кои класики на марката проправиха пътя към успеха и кои модели в момента завладяват света на модата. Потопете се в света на adidas Originals в следните раздели:


Лого на марката

Всички ги познават - трите ивици, които превръщат маратонки и анцузи adidas в модерни спортни дрехи. Независимо дали става въпрос за панталон, шапка или чорап - търговската марка присъства навсякъде. Но запознатите знаят, че adidas не разполага само с лого. Докато линията на adidas Performance се характеризира с подреждането на трите ивици в триъгълник, продуктите от серията Originals са украсени с известния трилист, известен също като Trefoil. adidas Originals са както модели, които са съществували в миналото и които са били преиздадени, така и такива, които никога не са били наистина на мода, и тези, които са проектирани въз основа на минали колекции. Феновете на линията празнуват дрехите и обувките на марката заради реколтата си. Готините дрехи от серията adidas Originals въплъщават непринуден и спортен уличен стил и благодарение на ретро визията си никога не губят връзката с произхода на марката.


 Разцветът на оригиналната класика - 70-те и 80-те

Серията Originals от adidas блести с множество класики. Обувките по-специално постигнаха култовия статус, който имат и до днес.


От спортни до култови маратонки

Спортните обувки Gazelle и Samba са сред абсолютните вечнозелени растения сред продуктите на Originals. За разлика от моделите маратонки Stan Smith и adidas Superstar, те не трябваше да бъдат преиздавани и рекламирани, но се радваха на статута на стилни обувки извън спортното игрище от пускането им на пазара като футболни обувки през 60-те. Те все още се носят основно в оригиналните цветове черно и бяло.


Гореспоменатият adidas Superstar спечели репутацията си на култова обувка не по-малко. През 1969 г. донесе спортни успехи на играчите от НБА, през 1986 г. песента "My adidas" на групата Run DMC, създадена специално за тази обувка, помогна на маратонката да получи международна слава. Повече от десет години по-късно, музикален видеоклип към друга песен на американската група направи суперзвездата на търсената по целия свят маратонка на хип-хоп културата. Постепенно проникна в други модни сцени. Първите суперзвезди бяха направени от бяла кожа. трите ивици отстрани характеризират тези обувки Още 20 години по-късно adidas възобнови Superstar и ново поколение, както и поддръжници на Superstar, които носеха обувката в младостта си, възродиха култа около готината маратонка. Същото се случи и с модела, издаден през 1971 г. за тенисиста Стан Смит е проектиран и кръстен на него. Стан Смит изглежда подобно на суперзвездата, но е малко по-опростен .


Не трябва да се пренебрегва и Adilette, може би най-известната обувка за къпане в света. От пускането си на пазара през 1972 г., удобният тъмносин планински бор с трите бели ивици се превърна в неразделна част от сауните и басейните. 


Проследете якета и спортни панталони

Една от основите на всеки почитател на adidas Originals е пистовото яке Superstar, което е поне толкова модерно, колкото и едноименните обувки. Това и други тренировъчни якета, изработени от леко лъскавия трико, могат да бъдат намерени както на спортни площадки, така и в кафенета, барове и офиси. Трите ивици минават по двата ръкава, известният трилистник украсява гърдите. Има и подходящи тренировъчни панталони. Комбинирайте и двете, и спортната екипировка в ретро вид е завършена.


Стара класика в нов блясък - актуални модели маратони и анцузи adidas

Иновативни дизайни, маркетингови стратегии или просто масата на феновете на adidas гарантират, че новите или "нови стари" модели винаги отговарят на вкуса на своето време. През 201 & adidas успяха да рестартират моделите Stan Smith и adidas Superstar. Те бяха също толкова модерни оттогава, както през 80-те години.
Adidas ZX 750 видя бял свят като маратонка през 80-те години на миналия век, а днес може да се види на модни ревюта и в магазини за маратонки. Същото се отнася и за ZX 8000. Въз основа на ZX 8000, ZX Flux в момента покорява класациите на най-горещите маратонки. Нещо подобно се случи с adidas Tech Super. Той е разработен за летните олимпийски игри през 1992 г. Неговите свойства го правят по-малко подходящ като спортна обувка в сравнение със съвременните модели, но стилът му е още по-търсен. Тръбният също води началото си от бягане. Неговият привличащ погледа външен вид е далеч по-модерен и по-малко ретро от повечето други модели на adidas Originals. Adidas Los Angeles също е на път да се превърне в нов топ модел.


Моделът с простото име "Кил", който първоначално обслужваше моряците от Олимпийските игри през 1972 г. в Мюнхен, го пренесе от спортното ветроходство до ежедневните обувки за скейт. Днес може да се види повече в скейт паркове и на улицата. бяла подметка и дизайн без излишни украшения му придават прост, но небрежен външен вид. Друга обувка, кръстена на град, е Хамбург. Маратонката, която прилича на моделите Samba и Gazelle, беше изключително през 80-те години, замислена като улична обувка Сред скейтърите Seeley и Ease също са сред актуалните модели на тенденция. Копата и обувката за кънки Busenitz, базирани на тях в сътрудничество със скейтъра Денис Busenitz, също са много популярни сред скейтърите.
Специалното е хандбална обувка от 70-те години. Подобно на Газела и Самба, тя перфектно олицетворява простия ретро вид на закритите обувки на adidas от тогава. Тези обувки се радват на почти непрекъсната популярност през десетилетията и все още отговарят на вкусовете на много поколения и стилове.


Облекло и аксесоари adidas 

Що се отнася до облеклото, ежедневните панталони за джогинг от серията Originals все още предлагат всичко необходимо за уютен ден вкъщи, спортувайки или в свободното си време. За жените също има голямо разнообразие от клинове, които украсяват трилистника. Дали като рестарт, базиран на стара класика или като цялостна новост - тренировъчните якета в ретро вид никога не изглеждат излезли. С кадифено мек плат от ники или трико, както и комбинации от цветове, които напомнят на анцузите от 80-те, Adidas редовно успява в автентични нови издания в областта на реколта улично облекло. Уютните качулки с извънгабаритния трилистник, които са също толкова подходящи за разхлаждане, колкото и за спорт или отдих, също се търсят сезон след сезон. С необичайния дизайн на якета с цип и качулки за жени, adidas доказва, че дизайнерите не почиват на външния вид от последните десетилетия. Флорални щампи и закачлива графика правят версиите на жените истински привличащи вниманието. В повечето случаи панталоните или чорапогащниците за джогинг с еднакъв модел са налични. Последните не се носят само от модни тенденции във фитнеса, но и с големи ризи като клинове в ежедневието. Продуктовата гама се простира от бельо до шапки и ръкавици до слушалки и калъфи за мобилни телефони, така че феновете от серията Originals да се оборудват с трилистния продукт до най-малкия детайл. Чантата през рамото на Airliner също трябва да бъде подчертана от множеството аксесоари. Тази реколта чанта от изкуствена кожа напомня на тренировъчните чанти от миналото.

Погледът към настоящите колекции от поредицата Originals създава впечатлението, че тя е или изключително дискретна, или изключително забележима. Произходът на всички класики на adidas се крие в цветовата комбинация от черно и бяло - така е останало и до днес. Едва ли има оригинален продукт, който да не се предлага в тези два цвята. Що се отнася до спортни панталони, якета с цип и суичъри, сивото с хедър също е много напред. Именно трите ивици и повдигнатият трилистник привличат вниманието. Подобно на шарки пред монотонен фон, тези емблеми на марката също украсяват иначе обикновеното облекло с причудлив животински принт, на точки или в ярки контрастни цветове. Комплекти от две части с объркана графика и въображаеми флорални модели привличат онези, които имат смелостта да бъдат екстравагантни.


С класиката на обувки като Стан Смит, Лос Анджелис или моделите ZX, дизайнерите се придържат към изпитания външен вид. Тези модели се предлагат главно в фини тонове като черно, бяло, тъмно синьо и сиво. Маратонките, възникнали от спортовете с топка, като Газела, Самба или Spezial, са особено популярни в типичните винтидж цветове на маслинено зелено, оранжево, горчично жълто или светло синьо. Доста нестандартният дизайн на някои елементи от облеклото също е попаднал в багажника за обувки. Флорални шарки, камуфлаж и змийска кожа също украсяват обувките от поредицата. Това важи особено за ZX Flux и Tubular.


Oт производител на спортни стоки до култова марка

Носенето на маратонки adidas , анцузи, спортни комплекти и якета от серията adidas Originals не е просто същото като носенето на спортно облекло. Това е продължение на култ, започнал в началото на 70-те години и продължаващ през 21 век. Въпреки че са безпогрешно от една и съща компания, различните стилове на марката се харесват на различни целеви групи. Тези, които го предпочитат прост и вечен, винаги ще направят добър избор с традиционните варианти на обувки Samba, Spezial или Gazelle, както и със спортния модел в Лос Анджелис или Стан Смит. В зависимост от настроението мъжете могат да носят нормални дънки или удобни спортни панталони, риза или тениска и оригинално яке за тренировка. Като алтернатива на дънките и спортните панталони, тенденцията сред жените е да носят клинове с по-дълъг топ или свободна качулка. Тези, които обичат да се открояват, могат да поставят краката си в тръбна, ZX Flux или суперзвезда в ярко червено или тюркоазено. Както споменахме, креативността на дизайнерите по отношение на принтове и графики изглежда безгранична, поради което модните фенове, склонни към екстравагантност, могат да очакват изненади по всяко време.


     Блог

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш