Loading...

Социалната мрежа на България

Топ 5 на най-перспективните технологични изобретения от блога на Диан Тасев

Когато се заговори за джаджи и изобретения, често хората правят асоциация с онези напълно безсмислени и  никому не нужни джунджурии, които едва ли вършат някаква работа. Не бива обаче, да поставяме всичко под общ знаменател. И за да Ви докажа това, сега ще разгледаме кои са най-перспективните технологични изобретения.


На първо място поставяме холограмната клавиатура. На пръв поглед, джаджата представлява малка и лека кутийка, и ако не сте чували за нея, и не сте я виждали, е много вероятно да я подминете, без да разберете за какво става дума. С помощта на вграденият лазерен протектор, изобретението е в състояние да възпроизведе функционална клавиатура, и мулти тъч мишка, върху всякакви повърхности. Свързва се с устройствата чрез Bluetooth, и е съвместима с всеки компютър, смартфон или таблет. Абсолютно функционална, съвместима с всички устройства, и лесно преносима навсякъде, холограмната клавиатура е едно от най-перспективните технологични изобретения.

На второ място поставяме Google Glasses. Сигурно всички сте чували какво е това, но за тези, които не са, сега ще кажа. Най-кратко и просто казано, това са очила, но не какви да е, а са снабдени с дисплей, имат достъп до интернет, и предоставят възможност за записване и споделяне на видео. Напълно нормално и предвидимо, цената на тази джаджа не е никак ниска – все пак това е високотехнологично изобретение, от ново поколение.

На третото място в класацията ни днес, се нарежда джобният мини проектор. Той елиминира нуждата от всякакви охлаждащи устройства (вентилатори и други), а също и подмяната на лампи, благодарение на LED източникът на светлина, който позволява мигновено включване и изключване на проектора. Съвместим е с почти всички мултимедийни устройства – лаптопи, смартфони, MP3 плеъри и други. В зависимост от степента на осветеност на помещението, проекторът позволява прожектиране на видео и изображения с големина от 127 до 1270 мм. И тъй като споменахме, че е джобен, трябва да кажем, че се събира безпроблемно в човешката длан, и тежи едва 152 гр. Работи с литиево-йонна батерия, която  осигурява работата му за 40 до 60 минути. Ако Ви е нужно повече време, може да го използвате и включен в зарядното устройство.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Диан Тасев
Добавено Май 10 '15

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви