Loading...

Социалната мрежа на България

14 февруари в пределите на Стара планина – изпитайте сетивата си! от блога на georgi georgiev

Стара планина, още известна под античното име Хемус, разделя условно страната ни на Северна и Южна България. Местният колорит изпъква с богата палитра от цветове - нежните отблясъци на слънчевите лъчи, живописната природа, извивките на склоновете. Без да изостават от тази спираща дъха гледка, хотелските комплекси в Стара планина са построени от естествени материали, за да носят духа на традицията. Само тук можете да се потопите в приятната българска атмосфера и да дадете на сетивата си неподозирани усещания!


Предложения за отдих

Хотелите в Стара планина са известни с балнео и лечебните процедури, които предлагат за доброто физическо и психическо състояние на организма. Древна легенда, свързана с местността „Карандила”, свидетелства за лечебните свойства на минералните извори. Историята разказва, че изнемощялите орли се къпели във водата и отново връщали силите си.

В спа центъра се предлагат още сауна, масаж с вулканични камъни, аромотерапия. Професионални фризьори и козметици полагат специални грижи за вашия външен вид.


За Свети Валентин

В ресторанта може да задоволите кулинарното си любопитство с национална кухня и автентични български рецепти. Менюто ви гарантира истинско гастрономическо преживяване. Обстановката е подходяща за вас и вашата половинка. В зимното време гостите предпочитат уютната камина към ресторанта.


Развлечения в свободното време

Към хотелите в Стара планина има добре оборудвани зали за боулинг, билярд, джаги и тенис на маса. За вашите аутдор активности може да наемете велосипед. Не пропускайте тази възможност, защото живописните пейзажи, свежият планински въздух, местният колорит въздействат силно върху сетивата на посетителите. Високите места се обитават от диви кози, а сред растителните видове рядко срещани са нежният еделвайс и балканското плюскавиче.

През местността Рай минава река Пръскалка на 1700 м надморска височина. Те дават наименованието на единствения по рода си водопад Райското пръскало. В национален парк „Балкан” пък се намира резерват „Джендема”. Засиленият интерес към туризма в Стара планина се дължи на многообразието от природни обекти.

Пригушени в нежната прегръдка на Стара планина, хотелите ви приканват да усетите чара на почивката сред природата. Сякаш времето е спряло, за да се насладите на всички услуги и атракции, които предлагат комплексите. Сетивата ви копнеят за магията на преживяването!


Освен многобройни предложения в Стара Планина, още може други варианти за почивка за празника, може да намерите тук:http://www.onfire.bg/bg/offers/category/153/14ti-fevruari.html


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От georgi georgiev
Добавено Яну 28 '16

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви