Loading...

Социалната мрежа на България

5 причини да предпочетете пелетите пред другите източници за отопление! от блога на georgi georgiev

В публичното пространство непрекъснато се дискутира темата за екоравновесието на планетата. Почти всички правителствени и неправителствени организации обединиха взаимно усилията си в търсене на природосъобразни източници на енергия, за да елиминират съществуващия проблем. Досега за отопление се използваха дърва, природен газ и електричество, но днес конвенционалните методи са заместени от иновативен биопродукт, наречен пелети. Запознайте се с петте категорични аргумента, които ще ви убедят напълно, че инвестирайки в отоплението с  гранули, вие правите най-разумния избор!
    Предпочитаната алтернатива за отопление
    Доказано е, че пелетите превъзхождат  другите традиционни източници на енергия! Коефициентът на полезно действие на пелетите е 95%, което надвишава с 25 % КПД-то на дървата за огрев. Същевременно биопродуктът отделя 1 % пепел при процеса на изгаряне, докато при въглищата количеството на пепелта е 35 %. Дървата се състоят от 40 % вода в състава си, докато при пелетите  влажността е 6 %. Въз основа на тези показатели може да се заключи, че пелетите са предпочитаната алтернатива на отопление, защото ползвате точно толкова материал, за колкото плащате и получавате точно толкова топлина, колкото гориво потребявате.
    Ниските цени на продукта
    Пелетите се характеризират с относителна стабилност на цените, за разлика от другите енергийни източници. Това е така, защото последните не могат да се възобновяват отново в природата, а от степента им  на изчерпване като ресурс зависи и колебанието на тяхната пазарна стойност.
    Лесно съхранение
    Пелетите се съхраняват на сухо място с постоянна температура, тъй като се характеризират с висока хигроскопичност. Освен това заемат по-малко площ.
    Екологичен и безвреден продукт
    Този продукт се произвежда чрез високотехнологичен процес, наречен пелетиране. Процедурата  се състои в пресоването на биомаса и нагряването й до получаване на естественото вещество в дървесината – лигнин. В състава на пелетите не се използват вредни добавки, материали с меламинови частици или боядисано дърво, защото при изгаряне на топливните гранули ще се отделят вредни емисии. Биопродуктът е изцяло подходящ при употребата му за отопление в бита, при приготвяне на барбекю и при хора с алергични пристъпи.
    Съвършена технология на отопление
    Котелното оборудване на пелети се характеризира с иновативен дизайн и автоматизация на процеса при изгаряне. Различни датчици следят за режима на работа, могат предварително да се настроят или да се задействат дистанционно чрез  SMS от мобилен телефон. Не трябва да се пропуска факта, че при обгарянето на гранулите е премахната оцетната киселина, за да се забавят по-дълго време естествените корозиционни процеси на пелетния котел.
Още пелетни котли, може да откриете тук: http://eurotherm.org/%D0%BE%D0%BD%D0%BB%D0%B0%D0%B9%D0%BD-%D0%BC%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%BD/%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D1%81-%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0/%D0%BF%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8.html
    Убедете се в неоспоримите качества на биогоривото пред конвенционалните източници на енергия-уют, топлина, разумни цени! Предпочитайки пелетите, вие инвестирате в бъдещето на планетата за нашите деца!


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От georgi georgiev
Добавено Фев 12 '16

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви