Loading...

Социалната мрежа на България

Ice.. от блога на Anonymous

   Чувствах студ.

  С идването на зимата нещо в мен  умря. Не знам дали беше част от душата ми или от сърцето. Усещането беше ледено.

  Сутринта наблюдавах снега. Беше обвил сградите с бялата си мекота. Навяваше ми тъга.. Исках да докосна небето. Исках да стигна нещо непредсказуемо. Бях уморена да казвам „Сбогом!”...

  Исках тишината и спокойствието да ме обгърнат  и да ме отведат в някой различен свят. И всеки път, в който опитвах- губех себе си. Губех се между реалността и фантазията. Губех се в опиатите, които ме караха да се издигам над света. И сега, губейки се отново между думите в ума си, идеята за тишина изглежда непостижима.

„ Знае ли някой на колко малки парчета съм счупена изобщо?” Задавах си този въпрос всяка сутрин и винаги получавах един и същ отговор- „Не, глупаче.”

 Истината беше-  в един момент се усмихвах широко на всеки, а в другия плачех в стаята си. И сега сълзите ми умират преди да са докоснали очите ми. Така беше и тази сутрин, докато наблюдавах небето.

  Поредния ден в Ада. Не знам къде съм, а още по-малко какво правя.. Музиката е единственото нещо ,което ме държи на повърхността. Нека ми я отнемат- ще умра.

Искам ли?

Не!

-          Защо не си вдигаш телефона?- попита баща ми един ден.

-          Защо не беше до мен?- отговорих му с въпрос. Той не каза дума. Погледна ме виновно и се обърна.- Защо си тръгваш сега, когато имам най-голяма нужда от теб?

-          Защото ти си нищо за мен.- отвърна и скоро гледах гърба му. Този гръб, на който ме носеше като дете.

-          Знам.- промълвих и изтрих сълзите си.

Никога не забравих този ден. Думите му още отекват в главата ми. Сигурно звучи тъжно и е, но се научих да живея с мисълта ,че един ден може да се обърне и да си каже „Господи, защо не ме спря онзи ден? Защо ме остави да си тръгна от нея? Какъв глупак съм бил! Аз умирам без дори да познавам собствената си дъщеря..”


     Блог

Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Anonymous
Добавено Дек 2 '13

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви