Loading...

Социалната мрежа на България

igra359

Детски онлайн магазини KIKIRIKI.BG и IGRA359.BG ще ви даде няколко съвета, които ще Ви бъдат полезни при избора на детска ученическа раница.


Като най-подходяща за ученика, а и най-популярна през годините се доказа ученическата раница Herlitz . Важно е обаче тя да се носи и на двете рамена и да отговаря на някои условия, за да не се получи натоварване на гръбначния стълб на детето и изкривявания, които са характерни за подрастващите.

1.Тези Ученически раници не бива да бъдат по-широки от раменете на детето. Поставена на гърба му, тя не бива нито да бъде пада под кръста, нито да стърчи над раменете му. Подходящата раница за училище обхваща точно гърба на ученика. Добре е да има колан за кръста и гърдите, който да облекчава тежестта.

2.Ученическата раница не бива да бъде с мек гръб. Гърба на раницата трябва да бъде плътен и да прилепва добре към гърба на детето.

3.Колкото повече джобове има – толкова по-добре.

4.Ученическата раница трябва да бъде с широки и добре подплатени две презрамки. 

5.Ученическата раница трябва да бъде от възможно най-леките материали и да бъде същевременно здрава. Колкото по- леки са самите детски ученически раници, толкова по-малка е тежестта им, когато се поставят в нея ученическите пособия. Така натоварването на гръбначния стълб на детето ще бъде по-малко и то по-лесно ще я носи.


http://www.igra359.bg/cat/101/u4eni4eski-posobiq/103/ranici
Авг 5 '15 · 0 коментари