Loading...

Социалната мрежа на България

vvmstore




Предпазните очила са важна част от личните предпазни средства по време на работа или извън нея. Те предпазват очите от въздействието на вредни вещества, прах, пръски, удари и други опасности, които могат да доведат до сериозни наранявания. Защитните очила са от съществено значение в различните индустрии като строителство, производство, лаборатории и други. Те ни предпазват от повечето опасности като удари и проникване на частици и други елементи, които могат да ни наранят. Според типа на предпазните очила те могат да ни защитят също от UV-лъчи, проникване на прах, пръски и химикали. При избора си на предпазни очила обърнете внимание дали предоставят защита от типа опасност във вашето работно място. Те също трябва да са леки и удобни позволяващи да бъдат носени през целия работен ден, да отговарят на нужните стандарти за безопасност, както и съвместимостта им с останалите лични предпазни средства маска, каски и други. Доверете се на утвърдени производители като 3M и UVEX.


Най-популярното облекло за лятото е тениска с къс ръкав, като също е най-популярния избор и за работното място. Тениските са с подходяща дамска и мъжка кройка, както и унисекс характерни с по-свободната си кройка. Работните тениски се характеризират със своята ниска цена и спецификации като светлоотразителни елементи, ярки цветове и вентилационни отвори подпомагащи охлаждането на тялото в горещите летни дни. Те могат да бъдат различни модели като поло тениските разполагащи с яка придаваща по-представителен външен вид и удобство. Тениските са характерни със своя огромен цветови избор като бели, черни, червени, сиви , сини и други по-нестандартни цветове. Работните тениски обикновено са едноцветни като доста от тях разполагат с отличителни белези на своята фирма като лого или отличителни цветове. Тениските се изработват от различни материали и примеси като най-разпространени са памучните тениски.


Преди да вземем решение какви работни обувки да вземем трябва да се уверим, че техните характеристики отговарят на нужната за нас защита. Трябва да обърнем внимание каква защита ни е нужна на работното място като едни от най - необходимите ни работни обувки с бомбе, което защитава пръстите ни от наранявания. Работното ни място може да изисква допълнителна защита като междинна подметка, която да ни защити от проникване на външни тела в ходилото ни. Друго основно изискване е обувките на бъдат с премитан стандарт за противоплъзгане. Работните обувки трябва да бъдат със стандарти за безопасност като EN ISO 20345 е стандарт за безопасност, за работни обувки с бомбе. Летните работни обувки трябва да бъдат изработени от дишащи материали за да предотвратят прекомерното загряване на краката и да осигурят комфорт през горещите летни месеци. Те трябва да бъдат с повишено удобство предотвратяващи болките при дълги работни часове. Винаги е добра идея да се консултирате със специалисти в областта на безопасността и здравето при работа, както и да прегледате рецензии и препоръки от други потребители, за да изберете подходящите летни работни обувки за вашите нужди.

Работните обувки са специално проектирани обувки, предназначени да предоставят защита на 



работниците от потенциални опасности на работното място. Те могат да бъдат с различни нива на зашита като:

O1 - без защита

S1 - със защитно бомбе

S3 - със защитно бомбе и пластина защитаваща от пробиване на стелката.

Работните обувки могат да бъдат с метално, композитно или алуминиево бомбе.

Те могат да бъдат антистатични като те защитават работника от средни нива на електричество и ESD, те защитават електрическите устройства от натрупване на статично електричество.

По-голямата част от работните обувки притежават защита от подхлъзване те се тестват върху различни повърхности и преминават различни тестове като:

SRA - тества се върху керамични плочки напоени с разреден сапунен разтвор.

SRB - тества се върху гладка стомана напоена с глицерол.

SRC - обувки преминали и двата теста SRA и SRB.


Нови нормативи сред работните обувки