Loading...

Социалната мрежа на България

Домашни маски и ексфолианти за красива кожа | Форум

KeNguru Юли 15 '14


Маникюрът, прическата и облеклото не са всичко, когато говорим за красота. За да бъде кожата ни красива и сияйна, тя също се нуждае от грижи. Тук ще научите как да си направите ексфолианти и маски в домашни условия.


Домашен ексфолиант за лицето

В купичка смесете  1 ч.л. смлени бадеми с  1 кафена лъжичка мед, доматен сок и прясно мляко. Разбървате до получаването на хомогенна смес, а накрая капвате 2-3 капки арганово масло. С леки движения масажирайте кожата на лицете с готовия ексфолиант. Процедурата продължава  2 минути, като след привършването и изплаквате с вода. Може да приложите тази рецепта и при акне или суха кожа.


Бърз пилинг срещу напукани и сухи устни

Смесете малко мед и 1 кафена лъжица захар до получаването на паста. За не повече от половин минута втрийте сместа върху устните си. След това отстранете с кърпа, напоена  с вода.


Ексфолиант за нежни и красиви ръце

За да имате  нежна кожа на ръцете смесете  4 с.л. зехтин с 1ч.ч кафява захар и 2 с.л лимонов сок. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес и след това с получения ексфолиант масажирайте ръцете си.Понеже тази рецептата е за по-голямо количество, нашата препоръка е да съхранявате ексфолианта в бурканче в хладилника до следващото ползване.


Домашен ексфолиант за сияйна кожа на тялото

Първи вариант: Вземете един презрял банан и го намачкайте с вилица. След това прибавете  към него  1 кафена лъжица лимонов сок и 3 ч.л захар. Докато сте под душа, използвайте получената смес, за да ексфолирате кожата си.


Вариант 2: След сутрешното ви кафе, не изхвърляйте утайката , а я разбъркайте с 1 ч.л лимонов сок и 3 с.л мед. Този ексфолиант помага и при борбата с целулита.


Пилинг срещу напукани и груби  пети

Нарежете на кубчета 2 лимона и ги смелете в блендера, но трябва да внимавате да не се превърнат в  сок (затова са достатъчни  3-4 кратки оборота). Прибавяте няколко листа от мента, 1с.л зехтин и 2 с.л морска сол. След разбъркване, втрийте получената смес в областта, където кожата е най-напукана и най-загрубяла. По желание може да добавите и лавандулово масло.