Loading...

Социалната мрежа на България

За красива, здрава и сияйна коса през лятото | Форум

KeNguru Юли 13 '14

Без значение кой сезон е,или каква е най-новата мода при прическите, здравата и сияйна коса винаги е актуална. Слънцето, стресът и други фактори я подлагат на доста изпитания през лятото.

Изграждането на добър защитен щит и вземането на необходими мерки е най-сигурният начин да си спестите нежеланите и неприятни последствия за косата си през най-топлия сезон.


Безспорно грижовното измиване и масажиране на скалпа е първата и най-важна стъпка към перфектния вид на косата и прическата.


  Коафьорите съветват да не използвате шампоани, които изсушават косата, защото това им действие е пагубно през лятото. За по-сигурно използвайте балсами и маски, съдържащи формули, които са с балансирано р.Н., които ще нормализират  нивото на р.Н. на косата и така тя ще бъде лесно фиксирана и оформена.


Редовното подхранване с витамини на скалпа и корените  ще ви помогне да си възвърнете балансираната хидратация и да се гордеете с лъскава и еластична коса.Търсете продукти с протеини и кератин, които заздравяват косата ви и правят косъма здрав и бляскав. Пантенолът също е от голяма важност за растежа на косата, а за възстановяване на хидратацията търсете продукти със съдържание на урея, млечна киселина, лецитин.


Слънцето е враг на косата ви- съсипва и изсушава косъма, което води до цъфтенето и накъсването на косата. В комбинация с високите температури и солената морска вода, косъмът започва да губи своята еластичност. След плаж използвайте  шампоан с подхранващо действие и пожелание го комбинирайте с маска за коса, за да възстановите наново защитните й сили. Разбира се повече грижи трябва да полагате за косата си, ако тя  е боядисана, защото под влияние на слънцето, става още по-беззащитна и склонна към изтощаване и накъсване. Хубаво е преди да изложите косата си на слънце да я напръскате с защитно олио.


Продуктите, които използвате не трябва да  съдържат прекалено силни съставки, за да не натоварват и изтощават допълнително косата ви. Няма значение какъв тип е тя, едно поне е сигурно - трябва да имате подходящ слънцезащитен продукт за нея, както и да я подхранвате допълнително, защото красивата коса е е поддържаната коса.



Това мнение е редактирано от KeNguru Юли 13 '14