
Едва ли има човек в двадесет и първи век, който да не се стреми към поддържане на добрия вид, форма и тегло. Въпреки това множеството външни фактори, годините и ограниченото време, а често и средствата оказват влияние над представата за съвършено тяло.
За да се чувстваме добре и да живеем в хармония, трябва да намерим баланса в килограмите, които ни карат да изглеждаме добре и най-вече да се харесваме. Според проведена анкета, става ясно, че 80% от хората по света твърдят, че са постигнали желания баланс. И все пак, ако не сте открили „тайната диета“, с която да не се лишавате от така важният състав на храните, да живеете пълноценно и да не се чудите ‘как да отслабна’, предлагаме ви да научите, как може да отслабнете с филе и сурови зеленчуци. При тази диета отслабвате с 1 кг на ден, а самата тя се състои от:
Закуска: плодова салата от 1 ябълка, 50 г. грозде, тънко парче пъпеш, 1 круша, към нея 1 сухарче с 1 резен сирене.Пред обедна или следобедна закуска:Неограничено количество зеленчуци.
Само обяд или само вечеря:
•I вариант:Сурови зеленчуци с майонезен сос: в чиния се нареждат сурови гъби, броколи, моркови и други и се заливат със ситно нарязани – кисела краставичка, малко чесън, каперси, 1 с л кондензирано мляко (може и кисело), 1 с л лека салатена майонеза и 50 г. нискокалорично прясно сирене. Към салатата се допуска и 1 сухар.
•II вариантНарежете и смесете 2 стръка прясна целина, 1 круша, 100 г грозде, 1 резен нискомаслено сирене и лимонов сок, залейте ги със сос от 100 г кисело мляко, 1 с л сметана, пресни зелени подправки.
•III вариант50 г киселец, 50 г раци (консерва или от замразените рулца от раци), 100 г краставици и домати. Всичко това се залива със сос от 2 с л кисело мляко или кефир, лимонов сок, 1 ч л настърган хрян.
•IV вариантПодредете в чиния едно пушено филе от пъстърва и сложете отгоре колелца от лук, залейте със следния сос: 150 г кисело мляко, 2 ч л настърган хрян и черен пипер. Към филето може да си позволите филийка черен хляб.
•V вариантИздълбайте 1 краставица, наревете на ситно вътрешността й, смесете с още нарязани на ситно зеленчуци, подправки, пушено филе или филе от пържола на скара и с готовата смес напълнете краставицата. По желание залейте с горчица или салатена майонеза.