Loading...

Социалната мрежа на България

Лекува ли се акнето? | Форум

KeNguru Юли 14 '14

Идеалът за хубава кожа изключва белите и черните точки в порите на лицето, които от лоша хигиена и поради мръсния въздух се превръщат в гнойни пъпки. Това е така нареченото акне, което се появява в пубертета, предполага се под влияние на хормонални смущения. Но каквато и да е причината, трябва да действате веднага:


Най-напред да се посъветвате с лекар-козметик и да следвате предписанията му. Има едно универсално правило в този случай: не яжте шоколад, мазни храни, пушени колбаси, сладкиши с какао, а преминете на мляко, плодове, зеленчуци, сокове (сега те са в изобилие).


Второ: Разхождайте се на чист въздух, избягвайте задимените кафенета; поне по 8 часа в денонощието трябва да спите.


Трето: Ако имате парични възможности, посещавайте козметик (в началото е задължително). Всяка сутрин трябва да миете лицето си с топла вода и почистващ гел. >


Четвърто: В почивния си ден можете сами да си направите парна баня с билкова отвара (например от невен или жълт кантарион) и >внимателно да почистите лицето си. След това да сложите дезинфекцираща пудра и да престоите така не по малко от час. Пето: В никакъв случай не бива да почиствате сами порите си, да се пипате с нечисти ръце. Изпийте една серия витамини Д,Е.

И не вдигайте ръце пред проблема акне!