Loading...

Социалната мрежа на България

BMW 7 - Луксът на бъдещето | Форум

KeNguru Юни 30 '14
Така би трябвало да изглежда бъдещата Серия 7 на БМВ. Могъща, спортна, благородна, супертехнологична. "Мерцедес" вдигна летвата в сегмента на луксозните лимузини с новата си S класа. Реакцията на конкуренцията не закъсня. На автосалона в Пекин БМВ представи този концептуален модел, който показва как в Мюнхен си представят луксозното пътуване на 4 колела в близко бъдеще.

Лазерни
светлини

Студийният автомобил Vision Future Luxury Concept е дълъг над 5 метра. Каросерията е изработена от леки сплави като алуминий и карбон и блести в атрактивен цвят "течен платинен бронз". Сърдитата предница с характерната бъбрековидна решетка гледа с издължени тесни фарове, светещи с новата лазерна технология. Тя позволява светлинните тела да бъдат екстремно ниски, а разпространяваната светлина чрез групиране на паралелни лъчи е до 10 пъти по-висока от тази при светодиодните фарове. Задните светлини за първи път работят с OLED технология с органични светодиоди. Те се състоят от изключително тънки органични полупроводникови слоеве, разположени между два светодиода. Светещият полимерен слой е с дебелина от само 400 нанометра или около 400 пъти по-тънък от човешки косъм. Органичните светодиоди са екстремно тънки и гъвкави, като светят много равномерно от цялата си повърхност и нямат нужда от рефлектори.
В интериора е използван мащабно карбонов композитен материал, който е много як и лек. Затова карбоновите седалки изпълняват функция и на носеща структура и така средната колона между вратите е почти незабележима. По този начин качването и слизането е още по-удобно, а вратите се отварят срещуположно като в "Ролс-Ройс".
Контролните уреди показват триизмерни изображения, като пътникът отпред има отделен дисплей пред себе си.

Познаване на
светофарите

Предлаганите от БМВ интернет услуги позволяват при пътуване от колата да се правят резервации и да се купуват билети за опера например.
Head-Up дисплеят е с обогатени функции и може да показва сградите, пътните знаци или опасностите директно върху реалния обект. По този начин вниманието на водача целенасочено се насочва към най-важното във всеки момент. Функцията Speed Limit Info разпознава пътните знаци и ги изобразява в зрителното поле, а асистентът за светофари в реално време и с точност до секунда показва кога ще светне зелено или червено.

Два екрана и
таблет отзад

На двете задни кресла пътниците потъват в разкоша на най-фината анилинова кожа и килим от чиста коприна с дълъг косъм. Пасажерите разполагат със сгъваема масичка и екрани за работа. Подвижен команден таблет осигурява комуникацията, забавленията и онлайн връзката на пътуващите отзад. На разположение е интернет базиран стрийминг на видео и музика, както и онлайн игри. Подвижният таблет на средната конзола позволява всички развлечения и функции да се управляват и от задната седалка.

Източник на новината: www.trud.bg


Това мнение е редактирано от KeNguru Ное 30 '14