Loading...

Социалната мрежа на България

Какви правила трябва да спазваме когато използваме кола под наем в София от блога на Jamie

Да пътуваш с кола под наем в София е не само лесно, но и все по-достъпно за масовия потребител. Въпреки че болшинството хора по света разполагат със собствен автомобил, услугата се използва при много извънредни ситуации. Кратко пребиваване в страната с намерение за дълга обиколка, посрещане на гости, когато личният автомобил е повреден или пребиваване в столицата, налагащо наем на возило, с цел свободно пътуване, без предварително начертан график.


Всеки ползвател на кола под наем в София трябва да спазва някои задължителни правила, които ще му спестят не само средства, но и добро име пред рент а кар фирмата, чиито услуги използва. Редовните клиенти често се ползват с допълнителни екстри и отстъпки в цената, затова е необходимо да се спазват правилата. Ето и някои от тях:


Точност

Освен ако полетът ви не е закъснял, нищо не ви оправдава, в случай че закъснеете при вземането на возилото. Наемният период започва да тече от датата и часът, които сте посочили в резервацията, но това не означава, че трябва да карате служителите на компанията да ви чакат, за да ви предадат наетия автомобил. Планирайте деня си с точност до минутата, така че да бъдете навреме на мястото, от което ще вземете избраната кола под наем в София. Това ще ви спести налагане на допълнителни такси.


Участвайте активно в огледа на автомобила, преди да го наемете.


Когато получавате кола под наем в София или в която и да е точка на света е задължително да направите задълбочен оглед на машината, преди да започнете да я ползвате. Имайте предвид, че всяка драскотина, липсващи аксесоари или повреда ще ви бъде начислена към сметката за наема. Възможно е повредите да са причинени от предишния наемател, затова бъдете внимателни и винаги четете протокола от огледа преди да го подпишете.


Спазвайте правилата за движение


Правилата за движение по пътищата винаги трябва да се спазват, въпреки че, когато шофирате собствения си автомобил можете да си позволите някои дребни нарушения. Нарушаването на правилника за движение по пътищата е предпоставка за пътни инциденти, а всеки инцидент по ваша вина ще ви коства покриване на разходите, в случай че автомобилът пострада. Тези разходи може да се окажат много по-високи от обичайното, въпреки че ползвате застраховка, затова е добре да бъдете по-отговорни при шофирането на нает автомобил.


Бъдете стриктни при връщането на наетото возило


Всяко забавяне при връщането на кола под наем в София ще ви коства допълнителни средства. Като наказателна мярка, някои фирми таксуват дори час закъснение с такса за нови 24 часа. Не допускайте непредвидени обстоятелства да променят вашия график в деня на връщане на наетия автомобил, не се отклонявайте от маршрута и в случай на неизбежно закъснение, задължително се свържете с фирмата, от която сте наели колата, за да я уведомите за закъснението и причините, които го налагат.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Jamie
Добавено Яну 19 '16

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви