Loading...

Социалната мрежа на България

Незаменими аминокиселини - валин от блога на Jamie

От приблизително 20 вида аминокиселини човешкото тяло не е в състояние никога и по-никакъв начин да създаде 8, а още няколко могат да изискват прием чрез храната или под формата на лекарства при някои специфични здравословни състояния.

 

Тези аминокиселини, които можем да си създадем сами се наричат заменими, защото ако не ги получим от ежедневната си диета, телата ни си знаят как да ги създадат сами в органи като черния дроб, бъбреците, панкреаса и други.

 

Незаменими са онези, които няма как да си набавим, освен ако не се храним с подходящите хранителни продукти и в краен случай - с помощта на хранителни добавки. Една от тези аминокиселини, които можем да набавим само от външен източник, се нарича валин.

 

Валин - кралят на фитнеса.

 

Валинът е една от най-търсените аминокиселини от любителите на фитнеса и всички онези които желаят да натрупат здрава, чиста и качествена мускулна маса. Освен чрез храната, много запалени фитнес маниаци приемат валин и под формата на хранителна добавка. Тази аминокиселина е най-добра в едно и това е “поправянето” на тъканите в човешкото тяло. Самият фитнес от своя страна, разрушава мускулната тъкан на микро ниво след което, за да се получи мускулен растеж повредената тъкан трябва да зарасне.

 

Приемът на валин скъсява тези срокове, от които тялото традиционно се нуждае за целта, което помага на активно спортуващите да се върнат във фитнеса много по-бързо и да зачестят своите тренировки.

 

Освен това валинът помага да се чувствате по-бодри и в по-добра форма в деня след тренировка, както и увеличава възможностите ви във фитнеса.

 

Тази аминокиселина има благоприятно влияние и върху емоционалното състояние на човека, тъй като стимулира централната нервна система, подпомага мисловните процеси и концентрацията, премахва сънливостта и умората.

 

Валинът регулира енергийният поток на тялото както и нивата на кръвната захар в организма.

 

Както вече споменахме, валинът е незаменима аминокиселина, която може да се набави единствено от хранителните продукти. Сред основните източници на валин са телешкото и свинското месо, пуешкото и пилешкото, яйцата, всички млечни продукти, гъбите, соята, както и някои видове ядки, сред които особено се отличават фъстъците. Тук трябва да се отбележи, че валинът изключително много преобладава в храните от животински произход, докато сред растенията е голяма рядкост. 


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Jamie
Добавено Яну 11 '16

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви