Loading...

Социалната мрежа на България

Кой е най-добрият креатин от блога на Jamie

Преди да изпаднем в описание и анализиране на това кой е най-добрият креатин, редно е да отделим поне няколко кратки реда, в които да уточним какво представлява самото понятие.

 

Едва ли има атлет, който да не се опитва да подсили своите възможности и да подобри своите спортни постижения с помощта на различни витамини и хранителни добавки от всякакъв тип.

 

Съответно, всеки търси магическата добавка, която да го направи по-силен и по-бърз. И докато на теория вълшебното хапче не съществува, то на практика има една хранителна добавка, която има доста почитатели - креатинът.

 

От какво е изграден креатинът?

 

Креатинът се състои от три аминокиселини - л-аргинин, л-метионин и глицин. Заедно тези аминокиселини формират един продукт, който напоследък се е превърнал в религия за активно спортуващите хора.

 

Почти всеки спортист го използва...

 

Днес именно креатинът е най-популярната добавка, а фактът, че можете да го откриете в почти всеки по-голям обект на търговската мрежа допълнително популяризира него и неговите свойства. Той е най-добрият начин да повишите своята енергичност, но без да изтощавате тялото. Креатинът се среща в почти всички клетки на тялото, така че ой съвсем естествено не е опасен за организма.

 

Безопасен ли е креатинът?

 

Креатинът е естествена съставка, която се счита за доста безопасна за здравето. Една не малка част от него се създава от самото човешко тяло, но понякога, в резултат на твърде голямо натоварване или поради друга причина, тялото не може да създаде достатъчно количество креатин.

 

Като цяло обаче, креатинът е сравнително слабо познат на науката, така че специалистите подозират, че много негови свойства все още са непознати. Това важи особено за младите хора в тийнейджърска възраст, при които не е ясно дали има или няма някакви странични ефекти.

 

От къде може да си го набавим допълнително?

 

Много често при активно спортуващите хора тялото не създава достатъчно креатин за да се посрещнат повишените нужди на организма от енергия. Недостатъчното количество може да се компенсира по два начина.

 

Първият е чрез храната, а вторият начин е чрез ползването на хранителни добавки. Съответно, креатинът може да се набави ако се консумира по-голямо количество месо (телешко, свинско, пилешко, риба) и като се включат към диетата повече яйца.

 

Казано на кратко, източници на най-добрия креатин са основно богатите на протеин храни. Както може би и друг път сте чували, най-високо качество имат този тип съставки при яйцата.

 

Ако пък предпочетете да си го набавите чрез хранителни добавки, тогава ще сте напълно сигурни какво точно количество приемате и съответно какви резултати да очаквате.

 

Най-добрият креатин…

 

Трудно е да се уточни кой е най-добрият креатин, защото в търговската мрежа в България и по света се предлагат огромно разнообразие от продукти. Въпреки това, има няколко фактора, които могат да подскажат в известна степен дали пред вас има наистина качествен продукт. А ето как да се ориентирате и на кое да обърнете внимание за да намерите най-добрия креатин:

 

1. Цената на съответния продукт

Цената, на която креатинът се предлага, съответно не може да бъде абсолютен показател, защото не винаги по-скъп означава по-качествен. И все пак не можете да очаквате най-евтините продукти да са и най-качествени. Специалистите съветват никога да не избирате изцяло по цена, но все пак да си имате едно на ум когато я съпоставяте с цените на останалите продукти.

 

2. Описание на съставките върху етикета на продукта

Много важно е това етикетът да показва изчерпателно и ясно всички съставки, които се съдържат в съответния креатин. Колкото по-изчерпателна е фирмата-производител, толкова по-малко вероятно е да се стреми да скрие нещо от потребителите.

 

3. Не подценявайте чистотата на продукта

Не забравяйте да обърнете внимание и на това с каква чистота е съответния продукт. Възможно е това да ви помогне да изберете най-добрия възможен креатин.

 

Защо трябва да се стремим винаги да изберем най-добрия креатин?

 

Колкото по-високо качество е продуктът, който потребявате, толкова по-малко са рисковете за здравето, които той носи и толкова по-задоволителни ще бъдат резултатите за човекът, който съответно ползва продукта.

 

Креатинът може да ви помогне по-лесно и бързо да натрупате чиста и стегната мускулна маса. Освен това, той ще стимулира енергийния поток в тялото чрез пряко въздействие върху процесите по производство  и отделяне на енергия.

 

Заедно с това, креатинът има способността да увеличи скоростта на метаболизма, да ускори топенето на мастна тъкан и дори да помогне за намаляването на холестерола. За да стане това факт обаче, задължително трябва да изберете най-добрия възможен креатин, който се предлага на пазара.

 


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Jamie
Добавено Яну 6 '16

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви