Loading...

Социалната мрежа на България

КАК ДА РАЗЛИЧИМ ДОБЪР ВОДОПРОВОДЧИК ОТ ЛОШ от блога на Martin

Ако трябва да смените тръби за вода или отопление, да смените стари водопроводи или да отстраните теч, водопроводчик винаги ще ви се притече на помощ.

Начини за разпознаване на добър водопроводчик

Как да разпознаем добър водопроводчик

Когато каним непознат специалист в къщата, очакваме, че той наистина ще може да изпълни всички необходими работи с високо качество и в срок. Но как да разберем на пръв поглед дали очакванията ни ще бъдат оправдани, или ще трябва да наемем друг водопроводчик, който да възстанови некачествената работа на предишния? Има няколко индикации, които водят до такива изводи.

При първото изследване на проблема ви компетентен водопроводчик веднага ще ви каже каква е причината за повредата или как е разрешен този или онзи проблем. Може би друг начин за решаването му, по-опростен и по-надежден, ще ви каже.

Добрият специалист знае всичко за всичко, така че можете да му зададете абсолютно всеки друг въпрос, който не касае вашата ситуация. Най-вероятно опитен водопроводчик няма да ви откаже малка консултация (също защото той ще се надява на продължително печелившо сътрудничество).

Водопроводчик на работа

Наличието и състоянието на инструмента му ще разкажат много за компетентния водопроводчик. По силата на професията, капитанът трябва да използва съвсем различен инструмент, който трябва да притежава. Ако водопроводчик дойде при вашия „обект“ само с един регулируем ключ и поиска да закупи липсващото оборудване - не се колебайте да придружите такъв „специалист“ отвъд прага. И ако има всички необходими инструменти, обърнете внимание на състоянието му. Когато майсторът е постоянно зает с работа, ключовете и отвертките му обикновено имат „работещ“ вид.

Попитайте веднага за цената на работата. След първия преглед уважаван специалист ще ви каже колко ще струват услугите му. Изключение правят случаите със скрити проблеми, които все пак трябва да "стигнат до дъното".

Преди да дадете водопроводни услуги за достъп до вашите тръби и водопроводно оборудване, попитайте дали той ще ви гарантира качеството на работа? Добър знак ще бъде гаранция за работата, извършена от майстора в рамките на стандартните 12 месеца (гаранцията не се отнася за качеството на самата санитария).

За удобство на по-нататъшно използване и последващи ремонти в банята в бъдеще, помолете вашия водопроводчик да направи чертеж на тръбопроводите и свързването на водопроводното оборудване. По принцип самият майстор може да ги предостави след края на работата, но дори по някаква причина да не е направил това, следва да последва адекватен отговор на вашето искане за рисунка.

Източник – Дневник.бг


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш