Loading...

Социалната мрежа на България

Качествен ремонт на покрива от блога на Martin

Необходимостта от подмяна на покрива в частна къща може да възникне по няколко причини. Това е нискокачествена първоначална инсталация с всички произтичащи от това проблеми: течове, деформация. Възможно износване на строителни материали по време на работа.


За да избегнете пълното разрушаване на покрива или други нежелани последици, просто трябва да замените покривния материал с по-добър по отношение на неговите характеристики, което ще доведе до повишена шумоизолация, по-дълъг експлоатационен живот и, при всички материални разходи, спестявания в бъдеще, попитайте защо?


Списък на възстановителните покривни работи

Подмяна на покриви е най-лесният вид реставрация. Но дори и в този случай, на първо място, след демонтирането на старото покритие се оценява състоянието на системата на гредите и подовете. При необходимост се извършват подходящи ремонти: частична или пълна подмяна на летвите, гредите и др.




След това се изчислява необходимото количество материал и конструкцията се подготвя за монтаж. Днес като покривни материали се използват керамични и битумни (меки) керемиди и профилирани листове. Какъвто и материал да бъде избран, редът на работа ще остане непроменен.


Как протича процесът на подмяна или ремонт на покрив?

След като сте решили да извършите цялостна подмяна на покрива:


Първо, демонтирайте старата конструкция. Важно е да не повредите електрическите кабели, телефонните проводници, внимавайте с отоплителните и вентилационните тръби, които излизат на покрива.

След това се монтира системата на гредите.

Според избраната покривна конструкция системата може да бъде окачена или наклонена. Като материал се използват дъски и греди, изработени от иглолистна дървесина.

Гредите трябва да бъдат прикрепени към стената, така че покривът да не се издухва от силни пориви на вятъра.

След това се създава  - конструкция за поддържане на покрива. Видът и материалът на летвите зависят от бъдещия покрив.

След това се полага покривният материал, като се отчита наклонът на покрива, неговият вид и форма.



Препоръки и важни моменти

Няколко важни точки, за които трябва да внимавате, когато ремонтирате покрив. Първо, ръбовете на издатината на конструкцията трябва да бъдат разположени не по-близо от три метра от съседните области, за да се предотврати падането на сняг от покрива върху съседите. Вторият е правилно обмислена вентилация и топлоизолация на таванското пространство. Не забравяйте, че добре проветривото и изолирано помещение е ключът към дълъг експлоатационен живот.


Защо е по-добре да го поверите на професионалисти?

Имайки предвид всички трудности при извършване на покривни работи, с които не всеки може да се справи, препоръчваме да се свържете с опитен майстор или фирма за ремонт на покриви, който ще замени покрива бързо и ефективно, използвайки най-модерните материали. Нашият опит в предоставянето на тези услуги ще ви позволи да получите бърз резултат от подмяна или ремонт на покрив на достъпна цена.



Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш