Loading...

Социалната мрежа на България

Охранителни камери и нуждата от тях от блога на Jamie

Един почти задължителен елемент на всяка обществена, офис или частна сграда, чийто собственици държат на сигурността си и поддържането на спокойствието чрез видео наблюдение на околоността около имота - това са т.н системи за видеонаблюдение на дома.




Разполагането им може да се усъществи също в превозни средста, за мобилно следене на обекти, в увеселителни паркове или търговски обекти за по-всеобхватно наблюдение на случващото се в комплексите.


Охранителните камери са главно HD, въпреки че последните години  камерите от вида  IP също навлизат в употреба.


Аналоговите предлагат по-висока надеждност и не се нуждат от засилена техническа поддръжка, докато IP моделите разполагат с по-висока резолюция на изображението. Друг техен плюс е, че благодарение на вградените им сървъри, могат да предават картина в реално време и до отдалечение от мястото на събитието локации. Не се нуждаят от интернет връзка, което ги прави бързи и лесни за разполагане и използване. 


Дори и аналоговите да са няколко идеи по-издръжливи във времето, отговорът на модерните инструменти за наблюдение е комбиниран вариант от двете системи, чрез който се постига едновременно интерактивност и гарантиран дълъг технически живот на камерата. 


AHD, както се нарича колаборацията между двете, разполага с възможност за работа на дълги разстояния, посредством коаксиални кабели, степен Full HD що се отнася до резолюцията на изображенията, способността да работят без директна връзка с интернет и по-ниски цени в сравнение с другите модерни видове охранителни камери.


Мрежовите камери стоят на върха на пирамидата от охранителни и наблюдателни способи, но заради високата си цена са по-подходящи за промишлени цели или организирано, масово разпространение в дадени населени места.


Изборът на охранителна камера и охранителна система за видеонаблюдение е труден и преди да го направите е добре да проучите нуждите си и да се консултирате със специалист. Има множество типове охранителни камери, като всеки от тях е подходящ за различен вид място и цел.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Jamie
Добавено Юни 26 '15

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви