Loading...

Социалната мрежа на България

Масажът стяга кожата? от блога на Jamie

Ето една добра новина за всички хора, които обичат да се наслаждават на дългите и отпускащи масажни процедури, независимо дали в домашни условия или под опитните ръце на професионален масажист: масажът доказано има ясно изразен стягащ ефект върху кожата.

 

Това на пръв поглед може и да звучи малко изненадващо, но всъщност ако се замислим малко повече ще видим, че е съвсем нормално да има подобен резултат, особено предвид принципа на масажа. Причината е, че по време на масаж циркулацията в кожата се подобрява в пъти. Това от своя страна позволява на кръвта и лимфата да се движат по добре, в резултат на което може да се пренесе повече кислород, а и по-голямо количество ценни хранителни вещества. Всичко това прави ситуацията на клетъчно ниво много по-динамична, ако може да се изразим така на по-прост език.

 

От своя страна, добре захранената с хранителни вещества и кислород кожа бързо става по-стегната и еластична. Нейният тен видимо се подобрява и човек с лекота може да смъкне няколко години от календара, връщайки средно около пет години на зад във времето, поне от визуална гледна точка.

 

Но какво е един хубав и дълъг масаж без едно качествено масажно масло?

 

http://cosmeticline.bg/  предлага някои доста интересни продукти, които може би ще привлекат вниманието ви ако си падате по масажите и по високо качествената италианска козметика. Това за което конкретно става дума е изключително рядко срещащото се стягащо кожата масажно масло.

 

То предоставя едновременно възможността да въздействате на кожата механично със силата на самите масажни движения и едновременно с това да използвате високо ефективно масажно масло, което да подхрани кожата в дълбочина, да я хидратира, захрани с хранителни вещества и да я подмлади по съвсем естествен път. Това съчетание между масаж и подхранване прави процедурата несравнима по своята полезност.

 

Хубавото при масажните маска е, че по-качествените продукти, както е в страницата на горепосочения сайт, съдържат само натурални масла и екстракти, без каквито и да било изкуствени добавки и оцветители, което ги прави доста полезни за кожата и на практика елиминира вероятността от каквито и да било вреди.

 

Масажното масло със стягащ ефект се отличава от повечето козметични продукти и с това, че може да се използва абсолютно всеки ден, без каквито и да било ограничения. Освен удоволствието от маажа и подхранването, производителите считат, че маслото може да бъде полезно и при отстраняването на различни кожни козметични дефекти посредством тонизиращия и подхранващ ефект. Това включва и благоприятно повлияване при редовно масажиране на места с целулит, което ще направи кожата по-малко релефна и естеически по-привлекателна.

 


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От Jamie
Добавено Окт 20 '15

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви