Loading...

Социалната мрежа на България

Почивки и забележителности около Добринище от блога на VRETIEL

За решилите да отдъхнат сред малко курортно селище предлагащо цялото многообразие от развлечения и забавления и най-вече евтини екскурзии, то курорт Добринище има предложение. Даващ и даряващ невероятна природа типична за Пиринския балкан. Развлечения като седалков лифт в хижа Гоце Делчев до хижа Безбог и истинска наслада от невероятни пейзажи към Безбожкото езеро. За любителите на планински маршрути една двучасова обиколка може да ги отведе до Безбог и натам към Попово езеро.

Добринище е курорт предлагащ страхотни условия за ски туризъм през зимата. Той е оборудван с писта от 5 км. За начална точка се смята хижа “Безбог”, а като крайна е хижата “Гоце Делчев”. Има двуседалков лифт; ски гардероб, ски училище, ски влекове. Самата хижа „Гоце Делчев” се намира в местността “Логовето”. Само на 1412 метра над морското равнище. От там може да се тръгне със седалковия лифт до“Безбог” хижата, а покрай станцията има охраняем паркинг, където посетителите могат да оставят автомобилите и да продължат пътя с планински транспорт.

Хижа “Безбог” се намира на Безбожкото езеро, което е на 2236 метра над морското равнище. Смята се за най-високата хижа на Балканския полуостров.

Пътувайки по поречието на Добринишката река се достига до басейн с минерална вода „Римското банче”. Тук може да се зърне и водопада Свети Никола и единствената по рода си градина в България изпълнена с еделвайси.

През 19 век е построена църквата „Св. Св. Петър и Павел“, която също буди интерес у посетителите.

В самата Пирин планина, на около 4 км на север от село Обидим и на 3 км на югоизток от Добринище се намира манастир „Свети Пантелеймон“. Построен е през 1920 година и се състои от комплекс черква, стопанска сграда и жилищна сграда. Обявен е за паметник на културата. Евтини екскурзии из местността могат да бъдат получени и в туристическите агенции.

Из зелените лабиринти на планината може да се обикаля и с влакче. Само на 100 метра от Добринище е крайната гара на Септември и Добринище. Малкото влакче гарантира петчасова незабравима екскурзия посред магическа природа на Родопите и Пирин. Пътят води през курортите Банско, Велинград, Разлог и е живописна туристическа атракция за посетителите.

Не малко са местата за гости, където нощувки и настаняване е на изгодни цени за цели компании, семейства и приятел. Посетителите на Добринище могат да оценят истинския комфорт от възможността за евтини екскурзиидори в България.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От VRETIEL
Добавено Мар 28 '15

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви