Loading...

Социалната мрежа на България

VRETIEL

За решилите да отдъхнат сред малко курортно селище предлагащо цялото многообразие от развлечения и забавления и най-вече евтини екскурзии, то курорт Добринище има предложение. Даващ и даряващ невероятна природа типична за Пиринския балкан. Развлечения като седалков лифт в хижа Гоце Делчев до хижа Безбог и истинска наслада от невероятни пейзажи към Безбожкото езеро. За любителите на планински маршрути една двучасова обиколка може да ги отведе до Безбог и натам към Попово езеро.

Добринище е курорт предлагащ страхотни условия за ски туризъм през зимата. Той е оборудван с писта от 5 км. За начална точка се смята хижа “Безбог”, а като крайна е хижата “Гоце Делчев”. Има двуседалков лифт; ски гардероб, ски училище, ски влекове. Самата хижа „Гоце Делчев” се намира в местността “Логовето”. Само на 1412 метра над морското равнище. От там може да се тръгне със седалковия лифт до“Безбог” хижата, а покрай станцията има охраняем паркинг, където посетителите могат да оставят автомобилите и да продължат пътя с планински транспорт.

Хижа “Безбог” се намира на Безбожкото езеро, което е на 2236 метра над морското равнище. Смята се за най-високата хижа на Балканския полуостров.

Пътувайки по поречието на Добринишката река се достига до басейн с минерална вода „Римското банче”. Тук може да се зърне и водопада Свети Никола и единствената по рода си градина в България изпълнена с еделвайси.

През 19 век е построена църквата „Св. Св. Петър и Павел“, която също буди интерес у посетителите.

В самата Пирин планина, на около 4 км на север от село Обидим и на 3 км на югоизток от Добринище се намира манастир „Свети Пантелеймон“. Построен е през 1920 година и се състои от комплекс черква, стопанска сграда и жилищна сграда. Обявен е за паметник на културата. Евтини екскурзии из местността могат да бъдат получени и в туристическите агенции.

Из зелените лабиринти на планината може да се обикаля и с влакче. Само на 100 метра от Добринище е крайната гара на Септември и Добринище. Малкото влакче гарантира петчасова незабравима екскурзия посред магическа природа на Родопите и Пирин. Пътят води през курортите Банско, Велинград, Разлог и е живописна туристическа атракция за посетителите.

Не малко са местата за гости, където нощувки и настаняване е на изгодни цени за цели компании, семейства и приятел. Посетителите на Добринище могат да оценят истинския комфорт от възможността за евтини екскурзиидори в България.

За някои съвременни търговци може да е трудно да повярват, че визитката все още е един от най-важните инструменти за търговия, който остава на разположение и по всяко време представя вас и вашия бранд подобаващо. Докато има много форми на маркетинг, по своя път в ерата на цифровите технологии, визитката също си проправя път.

Съвременните визитки оставят трайно впечатление у потенциалните клиенти и дават възможност за връзки, които ще им помогнат да се свържат с вас по-късен етап. Днешните визитки трябва да съдържат име, информация за контакт, позиция и лого. Трябва да включатадрес на сайт, социална информация на медиите и други начини, от които вашите потенциални клиенти ще могат да разберат повече за вашите продукти, услуги и това, което може да им предложи. При създаване на визитка, има какво да се каже за използване на онлайн принтер. Фирмите правят това, за да се разбере как ще изглежда вашата карта и често се опростява в процеса на проектиране.

Днешните визитки казват много за това кой сте, а с помощта на професионален дизайнер може по подобаващ начин да представите вашата марка по-грамотен и ефективен избор. Вашата визитка говори много за вас и като такива, трябва да се запитате, как ще бъде съчетана със собствените ви умения за проектиране. Картата Ви е създадена с надеждата за продължаване на вашата професионална репутация и следва да бъде правилно съчленена, добре планирана и професионално изглеждаща. Имайте предвид, че професионалните дизайнери имат много опит в създаването на визитни картички, които използват добре подбрани цветови схеми и уникален дизайн, който отличава от конкуренцията. Независимо дали сте решили да проектирате свой собствена карта или да наемете професионален дизайнер, когато търси визитни картички, не подценявайте действието на фондовата хартия, високи печатни материали за качество и подходящи знаци за вашето лице на фирмата.

Фирмите могат да печатат визитни картички за по-малко разходи, отколкото други видове рекламни материали, съобщения, мостри на продукти. Когато цената е толкова ниска и може да бъде лесно да се впишат, в който и да е бизнес бюджет, защо да не изберем визитки. Визитката е отличен начин за бизнеса и набира скорост с привличане на вниманието, чрез стилен дизайн.

Когато ви преследва „зверски глад“ поставете малко вода на котлона. Когато тя се затопли изцедете в нея половин лимон. Тази рецепта потиска секрецията на стомашния сок и допринася за премахването на глад от нервна почва.

1.       Чай от черно грозде – намалява усещането за вълчи глад. Препоръчва се да се приема половин час преди хранене, а за по-голям ефект редовно. Спомага елиминирането на токсини и излишни мастни натрупвания в организма.

2.       Чай от розмарин – помага при храносмилането и намалява обострения апетит. Трябва да се приема всеки ден за по-голям ефект. Доставя тонус на тялото.

3.       Чай от лайка – в съчетание със зелени листа помага за намаляване на апетита. Добре е да се пие през деня в големи количества и без подсладители.

4.       Чай от кантарион червен –запарката помага за намаляване на апетита, успокояване на храносмилателната система, изхвърляне на токсините и излишните мастни натрупвания, благоприятства отделянето на водни запаси. Трябва да се приема в продължение на поне 3 месеца.

5.       Зелен чай – това е един от най-известните методи. Бори се с излишната вода в организма и прави имунитета по-здрав. Това растение е отличен антиоксидант и спомага детоксикацията, намалява лошия холестерол и се бори с раковите образования, допринасяйки нормална функция на сърдечно-съдовата система.

6.       Целина –сок от нея действа апетито-потискащо, диуретично и спомага тъканите да отделят излишната вода. Съдържа голяма доза витамини и е идеален за всяка диета.

7.       Тинктура от цвят на картоф – има силен очистителен ефект.

8.       Отвара от бъз –тя е един от най-големите съдружници на диетата за отслабване. Съдържа лексатив и премахва тежестта в стомах и черва, изхвърлянето на токсини и отделянето на вода

9.       Чай от маточина – с нея не бива да се прекалява, защото може да доведе до ленивост на червата и задълбочаване на запека. В умерен прием забързва обмяната на веществата, метаболизма и спомага отслабващата диета.

10.   Ленено семе – спомага изхвърлянето на хранителни отпадъци.

11.   Тинктура от глухарче – спомага разграждането на свободни радикали и намалява желанието за хранене.

12.   Лечение с рициново масло –ако страдате от запек, това е лека, който в интензивен курс от 3 седмици, значително ще подобри нивата на метаболитни процеси в организма.

 

Дали сте момиче или млада дама, дами вече сте улегналата лейди, между всички вас има едно общо нещо и то от край време е вълнувало света. Това нещо е въпросът: „Как да отслабна“. Списъкът с 12 изпитани чая, които ще помогнат на всяка от вас да стопите излишните килограми, изброен горе е достатъчно подробен и изпитан през времето, за да задоволи 'апетита за отслабване' на всяка дама.

Голямата конкуренция на пазара и множеството аспекти, които налагат необходимостта от залепване на различни материали, предлага и широка гама от лепила. Преди да се запътим към магазина е добре да сме запознати с техните характеристики и това, на което можем да разчитаме:

За лепене на дърво лепило Ц200 – в тази категория се отнасят белите лепила. Те са на водна основа и съдържат поливинилацетатна емулсия. Този вид лепило се предлага в няколко разновидности, а в зависимост от гъстотата и начина на съхнене, може да послужи в различни цели. Това лепило е по-гъсто, но смесено с бебешка пудра или бял латекс се използва дори като грунд. Това лепило е идеално за залепване на хартия и салфетки.

За декупаж – лепило медиуми. Това лепило позволява лекота при залепване на платнени повърхности, лакове и други.

За фини детайли се използва лепило с мигновен ефект, но трябва да се има предвид, че подобни лепила използват в състава си много цианакрилии. Такива лепила са и част от медицината. Използват се дори в хирургията за лепене на тъкани. Опасни са за лигавицата на носа и очите. Трайността им е малка.

И като заговорихме за мигновенни лепила, не бива да изпускаме, че става дума и за т. нар. секундни лепила Те са бързо съхнещии са вариант на супер лепило, подходящи за залепване на малки предмети и елементи.

За лепене на пластмаси, текстил, дунапрен и други се ползват - специализирани лепила

Силиконово лепило – то също намира широко приложение в практиката. Идеално е за пластмаси, кожи, дърво. Използва се дори в строителството и интериора на дома. С него могат да се правят всякакви изобретения при това с траен ефект на залепване.

Брокатени лепила  - те също могат да бъдат отнесени в категорията специално лепило, но идеята при тях и действително специалното е, че могат да служат за места, където се иска повече деликатност и майсторлък. Красивата им визия не налага да бъдат почиствани, дори от тях да остане следа.

И като завършек пи темата кое лепило е най-подходящ, то специалистите са единодушни, че най-доброто такова е онова, което не оставя следи, когато засъхне, не пожълтява, ефекта от лепенето се задържа за дълго време и е на достъпни цени.

Мар 21 '15 · 0 коментари · Тагове: супер лепило, лепила

Историята на Acai е дълбоко стаена някъде там във вековете. Нейната вкоренена традиция произлиза от народа на Амазония и днес е поддържана от съвременните държави. В продължение на хиляди години племена и диви индианци са се лекували и живели природосъобразно, възползвайки се от незаменимите качества на Abc acai berry. Много по-късно, едва в края на миналия век, през 1990 г. ценните дребни плодчета, наподобяващи зърна от лилаво грозде са пренесени и на Стария континент.

Племената от тропическите гори на Амазонка са първите, които се възползвали от ползата на Бери в различни здравни проблеми. В действителност е изчислено, че коренните редовно използвани в две хиляди от три хиляди известни тропически гори плодове са така ценни и за медицински цели. Амазонските племена установили, че той помогна в създаването на имунната система, бори се успешно с инфекциите, защитава сърцето и контролира увеличение на простатата. Неслучайно той е наричан естествена виагра на природата и помага за по-добър секс.

Abc acai berry се бори и с по-неизвестни болести. Една такава е предавана от охлюви. Преди години засегнати от нея били повече от 10 милиона бразилци, а в резултат на това, което дава земята съставът на Abc acai berry отново помогнал, за справянето с проблема.

Acai също се използва за производството на антибиотици, помага да се срещу "стафилококус ауреус," обща инфекция лекувана главно в болниците.

Abc acai berry расте и достига 25м височина, а групата клони на върха, от която висят като панделка от листа. По тези клони растат и плодовете, в големи в клъстери. По традиция на плодове Abc acai berry се събират от растението, нарязват се клоните от върха на палмата и така се събира цялата реколтата от населението на Бразилия. В тази страна Abc acai berry е в масово разпространен и отглеждан, а производството му е свързано с 24-часова продължителност на живота, в която свойствата на сока са активни. Зърната на плода трябва да бъдат заредени в кошници и пренесени за кратко време, за да се подложат на сушене или изцеждане на сока. Всяка палма произвежда около 20 кг плодове годишно.

Днес могат да се чуят множество истории за плода Abc acai berry и ценните му качества, но тази е първородната. За повече информация по темата, моля посетете този сайт.

Мар 21 '15 · 0 коментари · Тагове: акай бери, abc acai berry, akai beri

Съвременният и динамичен начин на живот създава и множество неудобства, с които трябва да се справяме ежедневно. Благодарение на високи технологични открития и непрестанно търсене на повече и максимума за създаване на удобна и благоприятна среда, производителите създадоха автоматични бариери. Такива имат за водеща цел да улесняват във всяко едно отношение.

Въпреки привилегията да живеем в съвременния свят ние ежедневно се сблъскваме с проблеми с шума от трафик на автомобили, силно замърсяване на въздуха, преминаване на хора и т.н. Това обяснява и многообразието от различни бариери за ограничен достъп на пазара.

Справянето с проблеми от подобен род става фикс идея на много фирми и производители, които непрестанно търсят начин за по-добри предложения и по-високо качество на живот, чрез автоматизиране.

След направени редица научни проучвания, става ясно, че най-широко разпространените провокатори на шум днес са свързаните с транспорта средства. Водещо и отличително за тях е, че шумът идва не само от моторите и двигателите им, но и от големите потоци от хора.

Трафика по магистрални и възлови пътища, жп линии, автогари и авиогари, макари и в извънградска среда е силен, стряскащ и дори стресиращ.

Един от съвременните методи за ограничаване на шума е чрез поставяне на шумоизолиращи бариери покрай пътя. Кои са предимствата им:

Такива свеждат шума от трафика на автомобили до минимум, които достигат човешките открития са именно автоматизирани бариери.

Тяхната основна задача е да намалят хаоса от трафик, преминаване на МПС-та и значително да сведат до минимум нивото на шума. Това е жизненоважно за хората живеещи в непосредствена близост смагистралии жп линии.

За целта се поставят различни бариери. Едни от тях са за контрол и ред на трафика в самите обществени сгради, а други за външният трафик от автомобили. Трети имат за цел да намалят до минимум шума. Последните бариери се монтират по протежение на пътя и често нямат ограничители в дължина или височина. Те са ефективни с привлекателен дизайн и интересен и архитектурни елементи.

Не само жената е тази, която дава нов живот, от това зависи и доколко мъжът е потенциален баща. Въпреки, че една жена дава живот на детето, мъжът също има водеща роля по време на бременността. За да се случи оплождане, спермата му трябва да бъде здрав и достатъчно силна, за да достигне и да проникне до яйцеклетката на жената. За да направи този процес и всичко да се случи, човек трябва да може да поддържа ерекция, да притежава достатъчно сперматозоиди, които са в правилната форма и те да се преместят по правилния начин.

Над тези въпроси насочва вниманието Световната здравната организация. Проблеми могат да изникнат във всеки етап от този процес, а от значение е степента на потентност у мъжа. Липсата на такава може да усложни зачеването. В основата могат да лежат редица фактори от генетиката и начин на живот, до хормони, околната среда, психологическа нагласа и т.н. Над плодовитостта на мъжа е трудно да се изолират точната причина за безплодие, а репродуктивността може да се контролира, ако бъде открита на време. Ето и някои съвети за мъже, които дават специалистите по отношение потентността:

Мъжът трябва да се увери, че е щастлив, води здравословен начин на живот, има добри взаимоотношения.

Мъжката полова система е от първостепенна роля в създаването на сперматозоидите и подхранването на яйцеклетката. Мъжката полова система включва тестисите, които произвеждат тестостерон и сперматозоиди. Това отнема около 72 дни, за да се създаде сперматозоиди и те да бъдат съхранени в епидермата (външната структура на тестисите) за всяка точка, това става в рамките от 15 до 25 дни. Докато сперматозоидите узреят и развиват способността да плуват, значение има мъжката еякулация.

Според проучванията, които изследват, двойките, в които мъжът е с наднормено тегло или страда от затлъстяване, а жената е с нормално тегло се оказва, че този процес повече време. Някои изследвания показват също така, че наднорменото тегло влияе върху качеството на спермата на мъжа, намалява броя на сперматозоидите и намалява способността им да плуват, което води до увреждане на генетичния материал (ДНК) в спермата. Според Американската асоциация по репродуктивна медицина, направено изследване установява, че наднормено тегло и затлъстяването на мъжете им дава не само слаба потентност, но и малък брой сперматозоиди, липсата на жизнеспособна и всичко това усложнява тези хора да бъдат бащи.

Учените подозират, че твърде много натрупаната мастна тъкан може да бъде свързана с промени в тестостерони и други нива на репродуктивни хормони при мъжете.

Известно като селище, Арбанаси е разположено в Северна България на 5 км от Велико Търново. Историята му датира от миналите векове и съхранява богата на факти и събития информация. Днес тя се нарежда като една от десетките екзотични дестинацииза цяла България. Тази местност могат да се зърнат 144 на брой автентични къщички, манастири, църкви, във всяка една от тях запазени живописни стенописи, дърворезба и декоративни украси. Тези паметници на историческото наследство са като магнит за посетители от цял свят.

За почивка и приятни мигове в Арбанаси се грижат персонали на хотели и вили за гости, а битовата атмосфера пренася посетителите в едно друго измерение на отминала епоха.

Арбанаси се нарежда в листата на един от 100-те национални туристически обекта, спадайки към архитектурните резервати. Тук туристите ще имат възможността да се докоснат до неповторими и уникални гледки на съградени постройки и красив пейзаж към хълмовете Трапезица и Царевец.

Една разходка из вътрешността на селището Арбанаси е зареждаща със страхотни монументални и старинни красоти на къщи. Всички те са неповторими и идентични, въпреки първоначалната обща представа, която събуждат. Така вървейки из калдъръмените улички, госта на селищната зона може да зърне високи двуметрови огради създаващи илюзия за малки крепости с масивни стени и порти. Вътрешността на всяка от постройките е богато мебелирана и декорирана, за да превърне екстериорът в още по-чудновата картина.

Сред най-впечатляващите къщи на селище Арбанаси са къща на Чамуров, Хаджиилиевата къща, Констанцалиевата къща, Кандиларовата къща и други. За тях, както и за останалите в местността е типично богатата украса в интериора.

Наред с автентичните къщи на Арбанаси гостите на селището могат да видят красиви чешми. Сред тях известни със своите истории са Коконската чешма и Пазарската чешма.

Уникалността на църкви Арбанаси се тай не в пищност, а обратното, те са бедни на всякакви украси, но за сметка на това вътре са изографисани и украсени от дърворезби по най-богат стил и с голяма доза живопис.

За най-стара църква е позната “Рождество Христово” (датираща от1637-1649). Характерно за нея е, че е вкопана в земята, липсва камбанария.

Следващата забележителна църква е “Св. Архангели Михаил и Георги”. Тя е най-мощната църква в Арбанаси. Следвана от други три църкви, забележителни паметници на изкуството: “Св. Атанас”; ”Св. Димитър” и ”Св. Георги”.

В близост от Арбанаси са разположени и двата действащи манастира: “Св. Николай” и “Успение Богородично”.

Като цяло посетителите на Арбанаси са предимно привърженици на поклонническият туризъм, но и за почитателите на еко туризъм има много какво да се види от девствената и автентична природа в местността.

Арбанаси се нарежда в списъка на топ места с национално значение и уникална, екзотична дестинация за чужденците. Тя представлява своеобразна смес от култура, старинен бит и съвременни атракции за туристите.

Независимо дали е лято или зима, проблемът с тлъстинките около корема и талията винаги е безпокоял много хора. Той може да понижи значително самочувствието и да потисне всеки. За жените е природно заложен този феномен, а именно да натрупват тлъстинки в областта на корема. Как да отслабнем и дори това да стане, защо тази зона остава неподатлива на тактиката. Над тези въпроси, потърсихме и мнението на специалиста.

Ето, какво казва той:

За стопяване на тлъстинките в коремната област и за отслабване на талията е нужно двойно повече време, тройно повече усилия и най-вече постоянство. Последното се свързва, както с изградените хранителни навици по време на отслабването, така и с прием на качествена, здравословна храна и много течности.

Ето и кратък списък с продукти, които могат да допринесат отслабването на корема:

                    Оризов ден – оризът премахва шлаките и засища. Необходим ви е 200 г пълнозърнест ориз. Варете го без сол, разпределете го по порции. Накрая го смесете с 2 с л ябълкова каша. Пийте минерална вода или плодов чай;

                    Зеленият чай намалява калориите с 4,5 %;

                    Копривата –  3 чаши отвара от билката спомагат за отводняване на организъма и стопяване на корема;

                    Ментата е подходяща за измиване на зъбите след хранене и създава усещане за пълна ситост. Ментовите бонбони премахват атаките на глад, заради свежия аромат в устата;

                    Лютите подправки – чили сос, горчица и други, засилват обмяната на веществата с 25% и действат като източник за изгаряне на мазнините;

                    Сушените плодове са едновременно сладки и здравословни. Баластните вещества, пектинът и плодовите киселини в тях стимулират храносмилането;

                    Киселото мляко – спомага за здравословното състояние на чревната флора;

                    Чай с джинджифил – коренът му е отлично от числително средство за червата. Помага при запек и поддържа стомаха в отлична форма;

                    Ананасът  помага при атаки на вълчи глад, спомага за усвояване на трудносмилаеми субстанции и за изгаряне на мазнините;

                    Миризмата на ванилия – утолява нуждата да похапнете сладко;

                    Латинка – не е никак вкусна, но подпомага отслабването, убива усещането за глад и намалява апетита.

По време на тренировки, бягане и други трябва да се практикува и в голяма степен кардио. Само така, могат да се изчистят сланинките около корема. Коремните преси оформят мускула на корема, но тичане, каране на колело, катерене, плуване топят мазнините покриващи го отгоре.

Искате да имате домашен любимец, но той да не е прекалено голям, да не отнема много от личното пространство и време. Изборът на породата мини чихуахуа е добър, само, че не мислете, че с него решавате всички проблеми и край на грижите. И този сладък мъник си има своите изисквания, а кое друго го отличава от останалите представители, научете сега:

Мини чихуахуа е сладурче, което бързо се привързва към стопанина си, но и лесно успява да провокира същите усещания у човека. Мини чихуахуа е отзивчив, доверчив, привързан и нежен. Това го отличава неоспоримо от много други представители на семейство Кучета. Наред с това той притежава много вътрешна енергия, може да провокира и да изненада непрестанно, създавайки поредица от комични, забавни и чак просълзливи от смях ситуации.

Порода чихуахуа са идеални домашни любимци за всеки стопанина. Той внася смях и настроение като зараза за цялото семейство. Освен всичко казано до момента Мини чихуахуа е:

1. С малък размер и огромен характер – независимо от миниатюрните размери, тази порода се радва на силен и сериозен характер. Те са галантни, чаровни и в никакъв случай не бива да бъдат подценявани. Кученцата чихуахуа могат да компенсират малкия размер с кураж, любопитство и увереност. Тази тяхна способност затвърждава тезата, че хубавите неща са само в малки опаковки.

2. Любвеобилни безгранично – това е друга положителна страна на сладките животинки. Средната продължителност на живот на Мини чихуахуа е 13 - 15 години. Не големите им разбери са още едно доказателство за жизненост, енергичност и здраво тяло. Радват се на добро здраве и съвсем малко са болестите, които могат да ги застрашат генетично. Отглеждането на подобен домашен любимец е равносилно на вдъхновение за прилив на енергия и у стопанина му.

3. Мини чихуахуа знае, какво е лоялност – като водеща черта на характера на кучето чихуахуа е, отдадеността и лоялността му към стопанина. Често се наблюдава и ревнивост в характера на малката животинка спрямо някои представители на домакинството. Не се препоръчва за решилите да отглеждат в дома си Мини чихуахуа да споделят това с други животинки.

Страници: 1 2 »