Loading...

Социалната мрежа на България

3 характерни черти на Chihuahua – мини чихуахуа от блога на VRETIEL

Искате да имате домашен любимец, но той да не е прекалено голям, да не отнема много от личното пространство и време. Изборът на породата мини чихуахуа е добър, само, че не мислете, че с него решавате всички проблеми и край на грижите. И този сладък мъник си има своите изисквания, а кое друго го отличава от останалите представители, научете сега:

Мини чихуахуа е сладурче, което бързо се привързва към стопанина си, но и лесно успява да провокира същите усещания у човека. Мини чихуахуа е отзивчив, доверчив, привързан и нежен. Това го отличава неоспоримо от много други представители на семейство Кучета. Наред с това той притежава много вътрешна енергия, може да провокира и да изненада непрестанно, създавайки поредица от комични, забавни и чак просълзливи от смях ситуации.

Порода чихуахуа са идеални домашни любимци за всеки стопанина. Той внася смях и настроение като зараза за цялото семейство. Освен всичко казано до момента Мини чихуахуа е:

1. С малък размер и огромен характер – независимо от миниатюрните размери, тази порода се радва на силен и сериозен характер. Те са галантни, чаровни и в никакъв случай не бива да бъдат подценявани. Кученцата чихуахуа могат да компенсират малкия размер с кураж, любопитство и увереност. Тази тяхна способност затвърждава тезата, че хубавите неща са само в малки опаковки.

2. Любвеобилни безгранично – това е друга положителна страна на сладките животинки. Средната продължителност на живот на Мини чихуахуа е 13 - 15 години. Не големите им разбери са още едно доказателство за жизненост, енергичност и здраво тяло. Радват се на добро здраве и съвсем малко са болестите, които могат да ги застрашат генетично. Отглеждането на подобен домашен любимец е равносилно на вдъхновение за прилив на енергия и у стопанина му.

3. Мини чихуахуа знае, какво е лоялност – като водеща черта на характера на кучето чихуахуа е, отдадеността и лоялността му към стопанина. Често се наблюдава и ревнивост в характера на малката животинка спрямо някои представители на домакинството. Не се препоръчва за решилите да отглеждат в дома си Мини чихуахуа да споделят това с други животинки.


Коментари

Няма коментари
Трябва да си логнат за да коментираш

Публикувай

От VRETIEL
Добавено Ное 26 '14

Тагове

Рейтинг

Оцени:
Общо: (0)

Архиви